Osijek
NACIONALNI DAN MULTIPLE SKLEROZE

“Hodajte za one koji to ne mogu”
Objavljeno 25. rujna, 2017.

Nacionalni dan multiple skleroze obilježit će se drugim slavonskim MS WALK-om u Osijeku, 26. rujna, s početkom u 18 sati na promenadi. Uz glavnog organizatora, Udrugu oboljelih od multiple skleroze MS TIM Hrvatska, kao suorganizator MS WALK-u priključuje se i Hrvatsko neurološko društvo. Podršku akciji daju i Grad Osijek te Županija osječko-baranjska, a medijski akciju podupire i prati Glas Slavonije.

- MS WALK-om u Osijeku upozorit ćemo na nužnost uvođenja novih kriterija za dodjelu posebno skupih lijekova za multiplu sklerozu te na tešku zapošljivost osoba s invaliditetom. Borimo se za izmjene kriterija za dodjelu lijekova za usporavanje bolesti koje oboljeli u Hrvatskoj mogu dobiti tek godinu dana nakon dijagnosticiranja, odnosno nakon dva liječena relapsa. U svijetu nije tako te oboljeli odmah imaju pravo na lijekove koji usporavaju tu progresivnu autoimunu bolest. Razlog održavanja ove aktivnosti u Slavoniji je povećani broj oboljelih u ovoj regiji - istaknula je Mirjam Jukić, predsjednica udruge MS Tim Hrvatska.

Prvi slavonski MS WALK održan je prošle godine u Vinkovcima, gdje se oboljelima pridružilo oko 3000 Vinkovčana, posebice članova sportskih klubova i udruga.

Ovogodišnji program u Osijeku, pod motom “Hodajte sa nama, hodajte za one koji ne mogu”, počinje Plesom protiv bolesti, plesnog studija Shine, u 18 sati. Slijede MS Pilates - prezentacija u 18.20, te Star Wars performans u 18.40 sati. Šetnja Promenadom do Hotela Osijek kreće od 19 sati. Predavanje “Sva lica multiple skleroze” profesorice Silve Soldo-Butković, održat će se od 19.30 sati, u Kongresnoj dvorani hotela Osijek. Za kraj, u 20.30 sati, kreće After walk 80's Party uz DJ-a Dee dee Lua. Dodajmo da je službeni hashtag MS WALK-a na društvenim mrežama #HodajZaMS. A. Andrejek

Možda ste propustili...

FINALE NATJECANJA METRO JUNIOR TOP CHEF U ROVINJU

Učenik iz Osijeka Filip Viljevac osvojio drugo mjesto

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

Najčitanije iz rubrike