Osijek
TJEDAN OTVORENIH VRATA U FRANCUSKOJ ALIJANSI

Glazbeni kviz Francuska šansona
Objavljeno 20. rujna, 2017.

Cijeli ovaj tjedan Francuska alijansa Osijek organizira Tjedan otvorenih vrata. Događanja su namijenjena starim i novim članovima, ali i svim građanima koji se žele informirati o ponudi i aktivnostima Francuske alijanse Osijek. “Ako želite otkriti ili obnoviti znanje i poznavanje francuskog jezika i frankofone kulture, pripremili smo zanimljive radionice za vas, za koje nije potrebno predznanje francuskog jezika. Programi su namijenjeni svim uzrastima. Za one koji pak žele upisati jedan od brojnih tečajeva francuskog jezika, upisi traju do 29. rujna, dok je početak nastave u tjednu od 2. do 6. listopada”, poručuje Nada Jovanović, voditeljica osječke Francuske alijanse.

U ponedjeljak je u prostorijama Francuske alijanse, Europska avenija 4 (2. kat), održana projekcija francuskog filma “Otmica Michela Houellebecqa”, jučer je priređena projekcija kratkometražnih filmova nastalih tijekom programa “Ljeto s Franom”, a dodijeljene su i diplome DELF i DALF svim učenicima i polaznicima koji su polagali ispit u ovogodišnjim ispitnim rokovima. Danas, 20. rujna, od 18.30 sati, u prostorijama Francuske alijanse Osijek održat će se ogledni sat francuskog za osnovnoškolce u dobi od sedam do 12 godina.

U četvrtak, 21. rujna u 18.30 sati u Francuskoj alijansi Osijek priređuju Glazbeni kviz Francuska šansona. Posjetitelji će upoznati francusku glazbu kroz poučni glazbeni kviz, a najbolje sudionike očekuju nagrade. U petak, 22. rujna u 18 sati na programu je “Bonjour maleni”, jezična igraonica za predškolce u dobi od tri do šest godina. Djeca će upoznati francuski jezik kroz igru, pjesmu i kreativne aktivnosti. Detaljnije informacije mogu se dobiti na telefon: 031/497-199, mobitel 098/647-021, mejl: osijek@alliance-francaise.hr ili na internet stranici: www.alliance-francaise.hr. V. Latinović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike