Regija
POVEĆALI IM PLAĆE

Veći koeficijenti za tri djelatnika u Općini Feričanci
Objavljeno 18. rujna, 2017.

NAŠICE

Pročelniku Jedinstvenog upravnog odjela, upravitelju komunalnog pogona i referentu za razrez i naplatu poreza i doprinosa u Općinskoj upravi u Feričancima plaće će se obračunavati prema novim koeficijentima, odlučilo je Općinsko vijeće, a na prijedlog općinskog načelnika. Novom odlukom, pročelniku će plaća biti obračunata prema koeficijentu 2,40, dok je do sada imao koeficijent 2. Upravitelj ima koeficijent 1,90 umjesto dosadašnjeg 1,70, a referent 1,80 umjesto 1,70. I dok novi koeficijenti znače povećana izdvajanja, u Općini oni neće utjecati na povećanje ukupne mase sredstava za plaće.

- Odlaskom čistačice u mirovinu i angažiranjem servisa za čišćenje općinskih prostorija dva sata dnevno, ostvarili smo određene uštede, a samim time i mogućnost za povećanje koeficijenata. Naravno, podizanjem koeficijenata ne povećavaju se ukupni izdaci za zaposlene – kazao je Marko Knežević. Kao razloge povećanja koeficijenata, Knežević navodi proširene poslove i dosadašnji pojačani angažman.

Za plaće trojice djelatnika, prema riječima načelnika Kneževića, iz općinskog proračuna izdvojit će se bruto oko 3000 kuna, ili 1600 kuna mjesečno. Tako će pročelniku Jedinstvenog upravnog odjela Ivanu Matuliću plaća biti za 1000 kuna veća, upravitelju općinskog komunalnog pogona Josipu Jurčeviću za 400 kuna, a referentu za razrez i naplatu poreza i doprinosa Damiru Završkom za 200 kuna.

Inače, novom odlukom o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika, nije obuhvaćena stručna suradnica za proračun i financije, referentica za administrativne i upravne poslove te komunalni radnik, jer bi to zahtijevalo znatno veća proračunska izdvajanja.

No ova nepravda mogla bi biti ispravljena, jer je načelnik Knežević obećao da će povećati visinu osnovice za obračun plaće. Najavio je da će već od 1. siječnja 2018. godine svih šestero zaposlenih u Općini imati veće plaće. Veće izdvajanje za plaće službenika i namještenika, kaže Knežević, neće premašiti prema zakonu dopuštenih 20 posto izvornih proračunskih prihoda.

Prijedlog načelnika podržali su nezavisni vijećnici Antun Glavaš i Zlatko Đuroković, koji smatraju da općinski djelatnici trebaju biti nagrađeni, jer svoj posao obavljaju stručno i odgovorno. Antun Glavaš, bivši načelnik, pohvalio je odluku o povećanju plaća i uputio hvalospjev.

- Povećanje koeficijenata je opravdano. Posebice što se tiče Matulića, jer sam najbolje upućen u njegov rad. Drago mi je da je moj nasljednik prepoznao Matulićev trud i rad. Povećanje koeficijenta zaslužila je i stručna suradnica Jasna Dado, ali i svi ostali djelatnici - zaključio je Glavaš. Snježana Fridl

POVEĆATI PLAĆE SVIMA

- Stav je da se svim zaposlenicima poveća plaća, jer posao rade kvalitetno, ali isto tako da budemo razumni što se tiče tog povećanja. Masa za plaće neće se povećavati i ostat ćemo u zakonskom okviru od 20 posto – rekao je načelnik Marko Knežević.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike