Sport
RIJEKA NEMA PRAVO NA KIKS

Gostovanje Cibalije budi lijepe uspomene
Objavljeno 9. rujna, 2017.

Vezani članci

RIJEKA - CIBALIA

Bartolović nema namjeru kalkulirati

Kada su Vinkovčani posljednji put, u svibnju, gostovali na Rujevici, bilo je – ludilo. Rijeka je pobjedom kolo prije kraja HNL-a osvojila naslov prvaka. Pun teren slavlja, s tribina slijevala se bujica radosti i veselja. Sada Cibalia dolazi osokoljena nakon pobjede u slavonskom derbiju nad Osijekom, a poslije stanke zbog obveza reprezetacije u kvalifikacijama za SP 2018. godine. Riječani nemaju izbora, dvaput su u sedam kola izgubili, potrošili kredit, samo pobjeda drži glavu iznad vode. U obrani naslova.

– Zanimljive su utakmice nakon prvenstvene pauze. S nestrpljenjem se očekuje ulazak u nove izazove. Puno je bilo promjena u ekipi, stanka je bila ujedno i kraj prijelaznog roka. Radili smo na treninzima. Dolazi ekipa koja je dobila nekoliko utakmica zaredom. Cibalia je sada formirana momčad. Puna je sampouzdanja i neće biti lako do bodova. Vinkovčanima moramo što prije nametnuti naš ritam igre. Dovojno je kazati da igramo na Rujevici. A kako ćemo izgledati, prepustite svlačionici i – meni. Moja je odluka. Odigrali smo dvije prijateljske utakmice. Raduje me naglašena želja igrača za radom. Jamstvo uspješnosti. Učinit ćemo sve da dođemo do novih bodova. Uz respekt i poštovaje suparniku - rekao je trener Rijeke Matjaž Kek.

Gostovanje Cibalije budi lijepe uspomene, kada se na Rujevici slavilo do zore?

– Slike slavlja koje ostaju zauvijek. Kada je u životu teško, dobro je pogledati unatrag, sjetiti se čudesne priče, povijesne utakmice, ali život ide dalje. Pred nama su nova dokazivanja. Uspomene su ipak samo uspomene.

Ima Kek određenih problema sa sastavljanjem momčadi. – Maleš i Črnic su nešto trenirali, ali Maleš ima problema s tom ozljedom i pitanje je hoće li igrati. Isto vrijedi za Slugu. Pojavio se problem s Elezom, nezgodno je pao na rame. Bradarić i Vešović su trenirali u četvrtak nakon povratka s reprezentativne epizode. Stoga, Maleš, Črnic i Sluga su pod upitnikom, ali najdalje od momčadi je Sluga, sigurno će braniti Prskalo.

U momčadi će biti Gavranović?

– Rečeno mi je da je Gavranović igrač Rijeke. Igrača gledam i vrednujem po tome što pruža na treningu i na utakmicama. Svatko nosi svoj križ. Gavranović je posljednje utakmice odigrao na visokoj razini, treninge je odradio maksimalno profesionalno. Ja odlučujem hoće li igrati i kada s obzirom na to da je igrač Rijeke pod ugovorom do 15. lipnja.

Nakon Cibalije slijedi dolazak AEK-a na Rujevicu, a potom slijedi serija teških gostovanja.

- Lijepo je u pobjedama gledati radosne ljude oko tebe. Kod kuće smo odigrali dosta utakmica, išli na ruku Rudešu. Sada moramo putovati. Zato sam naglasio važnost logistike. O svakom putovanju, regeneraciji igrača. Radimo plan. Nama je teška svaka utakmica nakon što smo u prvenstvo ušli s dva poraza - zaključio je trener Rijeke. N.L.

Možda ste propustili...

PORAVNANJE FINALNE SERIJE ODBOJKAŠA ZA PRVAKA DRŽAVE

Mursaši napokon dobili Mladost i zakuhali borbu

TAMAS BOGNAR NA RUJEVICI

Mađar sudi derbi Rijeke i Dinama

Najčitanije iz rubrike