Osijek
RADOVI U NOVOM SREDIŠTU ANTUNOVCA - PRVA INVESTICIJA POLA MILIJUNA KUNA

Počeli pripremni radovi
za Sportsko-rekreacijski
centar s jezerom i parkom
Objavljeno 30. kolovoza, 2017.

Novoformirana građevinska zona u Antunovcu počinje poprimati novi izgled prema planu koji je osmišljen prije dvije godine, kazala nam je u utorak prilikom našeg posjeta tom mjestu Nataša Tramišak, direktorica Agencije za održivi razvoj Općine Antunovac RODA d.o.o. Trgovačko je to društvo koje je osnovala Općina Antunovac u svrhu izrade i provedbe projekata za gospodarski i ruralni razvoj te poticanje razvoja poduzetništva u tom području.

Riječ je, izuzme li se novosagrađena crkva svetog Antuna, o prvom gradilištu u toj zoni na čije je formiranje na neki način utjecala i nova cesta koja prolazi kroz nju.

Načelnik Općine Antunovac Davor Tubanjski navodi kako je Općina Antunovac upravo započela pripremne radove na gradnji i uređenju Sportsko-rekreacijskog centra s jezerom u središtu Antunovca.

- Nakon što je prije dvije godine sagrađena nova cesta, krak D518 kroz središte Antunovca, Općina je počela pripremu novih projekata za ovaj dio naselja. U suradnji s Hrvatskim vodama već se realizira projekt Sportsko-rekreativnog centra s jezerom i parkom te dodatnim turistički atraktivnim sadržajima - navodi načelnik Tubanjski.

Trenutačno se iskopanom zemljom nivelira ostatak goleme parcele na kojoj će niknuti spomenuti novi sadržaji.

Tramišak napominje kako će park sadržavati i malonogometne i teniske terene, trim-stazu i šetnicu, a ukupna vrijednosti prve faze provedbe ovog novog projekta je približno 500.000 kuna. Osim ovih sadržaja u središtu Antunovca, u planu je gradnja i nove poslovno-stambene zone.

- Na desnoj strani ceste, u sklopu EU natječaja Program ruralnog razvoja RH 2014 – 2020, prijavljen je i projekt izgradnje multifunkcionalne sportsko-kulturne dvorane i centra za mlade u sklopu koje će se nalaziti i ljetna pozornica (amfiteatar) za organizaciju manifestacija i događaja na otvorenome, ukupne vrijednosti veće od devet milijuna kuna. Cijelo će središte Antunovca oživjeti novim sadržajima, nakon čega će biti hortikulturno uređene javne površine. Ovaj projekt temeljito mijenja vizuru naselja Antunovca - kaže Tramišak. D. Pejić

Park će sadržavati i malonogometne i teniske terene, trim-stazu i šetnicu

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike