Osijek
RADIONICA U DOMU TEHNIKE

Lego i mali lege dobitna kombinacija
Objavljeno 18. kolovoza, 2017.
Tin i Bruno imaju kod kuće veliku kolekciju Technic modela, no na radionicama, ističu, uvijek nauče nešto novo

Radionicom sastavljanja Lego modela u petak je završen program jednodnevnih radionica 15. Ljeta u Domu tehnike. Tako su ovoga ponedjeljka brojni sudionici oslikavali bočice, izrađivali drvene okvire u srijedu te se u četvrtak pozabavili enigmatikom na računalu, zagrijavajući moždane vijuge za skorašnji početak nove školske godine. Posljednja je jednodnevna radionica naposljetku navela sudionike da uz kreativnu oslobode i intelektualnu stranu, kako bi uspješno sastavili složene “tehničke” Lego modele.

Tijekom cijelog trosatnog kreativnog procesa polaznicima su pomagali strpljivi voditelji, Tihana Ferić i Daniel Vidaković, koji su unatoč vremenskom ograničenju uspjeli spojiti igru i učenje raznih tehnika sastavljanja.

- Svatko si je izabrao što će sastavljati, jer Dom tehnike raspolaže mnogim Lego Technic modelima, pa jednostavnije modele sudionici mogu pokušati sastaviti i bez uputa, a one kompliciranije iznimno je teško sastaviti i s uputama. No našim polaznicima ništa nije teško, jer je kod Lego modela najvažnije što nema dobnih ograničenja, pa i roditelji, čak i bake i djedovi, mogu uživati u sastavljanju - istaknuo je Vidaković. Dodaje kako su Lego Technic modeli uglavnom prijevozna sredstva – automobili, kamioni, letjelice - koji uz zabavnu mogu imati i praktičnu primjenu.

Među desetak sudionika osnovnoškolske dobi našli su se i prijatelji Tin i Bruno, koji su nakratko uzeli predah od sastavljanja kako bi nam pokazali što su do sada napravili.

- Često zajedno slažemo upravo ovakve Technic modele, pa smo se na ovu zanimljivu radionicu odlučili prijaviti kako bismo naučili nešto novo i slobodno vrijeme proveli zabavljajući se - rekli su nam Tin i Bruno, koji kod kuće imaju veliku kolekciju modela auta iz Technic kolekcije.

Inače, 15. Ljeto u Domu tehnike traje do kraja kolovoza, a odavno popunjene preostale radionice mladim će sudionicima pokazati kako se može letjeti sve popularnijim dronovima, dok će u posljednjem tjednu ponovno moći slagati Lego modele, taj put otkrivajući i njihovu praktičnu stranu s pomoću programiranja.

Marko MANDIĆ
Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

Najčitanije iz rubrike