Regija
DAN GRADA

Dodijeljene plakete
Objavljeno 16. kolovoza, 2017.

VIROVITICA

U povodu blagdana sv. Roka i Dana grada Virovitice, pod predsjedanjem predsjednice Lahorke Weiss održana je svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj je o sadašnjim i budućim gradskim projektima govorio gradonačelnik Ivica Kirin. Grad je najviše sredstava za projekte povukao u najvećoj gospodarskoj krizi, ali se i dalje bori, jer svaki projekt znači nova radna mjesta i potiče ostanak mladih u Hrvatskoj.

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović pohvalio je rad gradske uprave i gradonačelnika te izrazio zadovoljstvo što postoji jasna vizija kako razvijati gospodarske, društvene, turističke i obrazovne potencijale. Saborski zastupnik Josip Đakić naglasio je potrebu snažnoga gospodarskog razvoja “koji će otvoriti vrata svima koji traže posao i koji će biti nositelji povratka” i zajedništva kako bi svi bili u funkciji napretka i boljitka.

Čestitke gradonačelniku gradskoj upravi izrazio je izaslanik predsjednika Vlade, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

– Ova godina je godina projekata koje smo dugo čekali i Virovitica će promijeniti svoje lice te biti jedan od najljepših gradova u Lijepoj Našoj - rekao je ministar Tolušić.

Gradonačelnik Kirin i predsjednica Vijeća Weiss uručili su zaslužnim građanima, tvrtkama i institucijama gradska javna priznanja. Zlatnu plaketu dobila je virovitička tvrtka Brana za razvoj poljoprivrede na području grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije te Razvojna agencija VTA za izradu i prijavu čak 125 razvojnih projekata. Zahvalnice su primili Željka Grahovac za humanitarni rad i osnivanje socijalne samoposluge, Danijela Duvnjak za doprinos na području zaštite životinja, Stjepan Brlas za izradu monografije “70 godina Učeničkog doma Virovitica”, Branko Počić za doprinos u radu KUD-a Virovitica, Davorin Peisker za izgradnju spomenika i spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata, Deda Pecolaj za 35 godina rada pekarskog obrta Pekara “Mali park”, Društvo psihologa Virovitičko-podravske županije za deset godina održavanja Tjedna psihologije, Udruga dijabetičara grada Virovitice za deset godina rada, Karate klub za 50 godina rada te Šahovski klub za 90 godina rada. U ime svih nagrađenih zahvalio je direktor tvrtke Brana Ivan Obrovac.

Među brojnim gostima, na svečanoj sjednici virovitičkoga Gradskog vijeća bili su počasni građani Virovitice Vladimir Šeks, Mladen Markač i Charly Haslwater iz njemačkog grada Traunreuta, saborska zastupnica Vesna Bedeković, državni tajnik u Ministarstvu državne imovine Tomislav Boban, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric, zamjenik ravnateljice APPRRR-a Antun Vujić, predsjednik Županijske sakupštine Miran Janečić, gradonačelnici i predstavnici prijateljskih gradova te općinski načelnici s područja županije.P.Žarković

Zlatne plakete dobili su tvrtka Brana za razvoj poljoprivrede te Razvojna agencija VTA

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike