Regija
U POVODU DANA OPĆINE SUHOPOLJE

Uručene četiri zlatne
i pet srebrnih plaketa
Objavljeno 14. kolovoza, 2017.

SUHOPOLJE
Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Suhopolje, održanoj u povodu blagdana Velike Gospe i Dana općine Suhopolje, načelnik Siniša Horvat i predsjednica Općinskog vijeća Zorica Hegedušić upoznali su općinske vijećnike i brojne goste s provedenim projektima i aktivnostima koje Općina planira provesti na podizanju standarda života svojih žitelja u budućem razdoblju. Oni su govorili i o obnovi Dvorca Janković, projektu čiji je nositelj Virovitičko-podravska županija, i koji će već sljedeće godine postati „slavonska turistička ljepotica“.
Čestitke domaćinima izrazili su saborski zastupnik Josip Đakić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović I gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin u ime nazočnih gradonačelnika i načelnika.
Na sjednici su zaslužnima uručena općinska javna priznanja. Zlatne plakete „Grb Općine Suhopolje“ dobili su Zorica Hegedušić, Damir Marenić, Brana d.o.o. i Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije VIDRA. Dobitnici Srebrne plakete „Grb Općine Suhopolje“ su Lucija Martinko Hock, Mirko Jakupec, Alen Sertić, Nogometni klub Tehničar Cabuna, vlč. Pavle Filipović. Zahvalnice Općine Suhopolje primili su Ivica Vuković, Stjepan Štengl, Stjepan Hajec, Dragana Pavić, Marijan Lukinić, Stjepan Razum, Ivica Dumenčić, Robert Rodeš, Milan Ćusak, Željko Malković i Andrija Šlat.
U ime nagrađenih zahvalila se ravnateljica VIDRA-e Emina Kovač.
U povodu Dana općine, u suhopoljskom parku održano je tradicinolano županijsko natjecanje u kuhanju srnećeg paprikaša „Suhopoljski kotlić“. Od 26 natjecateljskih ekipa, prvo mjesto osvojila je ekipa Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata Levinovac, a drugo i treće mjesto pripalo je dvjema ekipama Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata Orešac.

Na terasi restorana Park održana je tradicionlana smotra folklora “Golubica bijela”, na kojoj su sudjelovala domaća i kulturno-umjetnička društva iz BiH i Mađarske, te iz Vrlike. Sve sudionike pozdravio je načelnik Siniša Horvat, a manifestaciju je otvorio župan Igor Andrović.

U sklopu prigodne gastronomske manifestacije „Al’ se kod nas dobro jede“, u Suhopolju su gosti mogli uživati u voletini s ražnja i slasnim palačinkama. Brojni programi zaključeni su koncertom Gašo banda, koji je tako proslavio 25 godina postojanja i neprekidnog rada, ženskog vokalnog sastava Contese iz Suhopolja, Slavonija banda iz Đakova te popularnog Miroslava Škore. Petar Žarković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike