Regija
DAJANA PRVI PUT NA NATJECANJU

Đakovčanka u polufinalu za najljepšu mamu Hrvatske!
Objavljeno 2. kolovoza, 2017.

ĐAKOVO

Tko kaže da se prvi izbor ljepote ženama događa samo u ranoj mladosti?! Đakovčanka Dajana Zeko Doležal ruši te stereotipe – za prvi izbor ljepote u svom životu ova državna službenica, mama dvaju sinčića i supruga prijavila se u 32. godini!

Polufinale 1. rujna

Na izboru za najljepšu mamu Hrvatske koji se u nas održava drugi put Dajanin debi odmah je krenuo uspješno - ušla je među 24 polufinalistice u mlađoj kategoriji, a polufinale će biti 1. rujna u hotelu Panorama u Šibeniku, dok je finale dan poslije, 2. rujna, na tamošnjem Trgu Republike Hrvatske. Kao djevojčicu, kaže, natjecanja u ljepoti nisu je zanimala.

- S rođenjem djece – danas su to dvogodišnji Erik i jednogodišnji Roko, jako sam se posvetila djeci, majčinstvu, obvezama oko djece, obitelji, kuće i dr. Stavila sam to na prvo mjesto, a u neki drugi plan vrijeme za sebe, društveni život... Kada je mlađi sin imao šest mjeseci, vratila sam se na posao, okružena, osim radnim, i obvezama s djecom, kućom... Vidjela sam prijavu za natjecanje za najljepšu mamu Hrvatske, no, moram priznati, za prijavu me animirao suprug. Bodrio me da se prijavim, da i tako nađem malo vremena za sebe, da kroz taj izbor doživim neko novo lijepo iskustvo, upoznam nove ljude, krajeve... U svakom slučaju, suprug mi je velika podrška - kaže jedina polufinalistica za izbor za najljepšu mamu Hrvatske iz Đakova.

Dajana ističe kako ovaj izbor ne zahtijeva stroga pravila ljepote, visine, težine i drugih zadanih predispozicija izgleda, pa samim time i ne izaziva pritisak među natjecateljicama.

– Prijavila sam se bez puno očekivanja, da ponovno pronađem malo vremena za sebe i nova iskustva, ali da i druge mame animiram da se trgnu, iziđu iz svijeta koji se samo svodi na kuću, domaćinstvo...

Podrška obitelji

No, potrebna je podrška obitelji, a ja to imam. Imam divnog supruga, imamo jedan zdrav brak, ne dijelimo poslove na muške i ženske. Suprug mi je velika podrška - kaže Dajana. Sudjelovanje na ovom natjecanju vidi i kao promociju svoga kraja, ali i kao poruku drugim ženama da nađu vremena za sebe.

– Voljela bih da i druge krenu mojim stopama. Sviđa mi se što na ovom natjecanju nema zadanih proporcija, možeš imati i koju kilu viška, ne pretjeranu visinu poput mene – metar i 63. Najvažnije je biti mama - kaže Dajana. Njezine prijateljice za njezinu prijavu u početku nisu znale.

– Prvo su bile iznenađene, no odmah su me počele bodriti, imaju visoka očekivanja. A ja? Naravno da bi svakom čovjeku bilo drago da neko natjecanje završi s uspjehom, no ne opterećujem se time. Dogodili li se uspjeh, bilo bi mi drago, kao i zbog moje obitelji, moga grada, da i to bude jedna njegova promocija - kaže Dajana.

Prema riječima organizatorice i Šibenčanke s talijanskom adresom Maje Gnjidic Verdecchia, što je 2010. i sama ponijela titulu Miss Mamma Italiana, lanjsko, prvo natjecanje održano je pod talijanskom, a sada se održava pod hrvatskom licencom.

- Cilj ovog natjecanja je da se osim ljepote žene nagradi i sama uloga majke koju ima u obitelji i društvu. Majka nije samo kućanica koja vodi brigu o svojim najdražima nego je ona uspješna žena i u poslovnom svijetu. Često su žene stavile svoje snove u ladicu onog trenutka kad su se odlučile posvetiti majčinstvu. Iz tog razloga odlučilo se dati mogućnost svim majkama da se zabave, sklope nova prijateljstva, nađu vremena samo za sebe, pokažu svoj sjaj te prožive trenutak u kojem su upravo one u središtu pozornosti jedne večeri preko ovog natjecanja.

Dajanu odjećom sponzorira boutique Carrie, a frizurom studio Magnet. Pozitivnu vibru crpi sama u obitelji, a ostalim mamama poručuje: Nikad nije kasno.

Suzana ŽUPAN
U finale ulazi 16 mama

Lani je za najljepšu mamu Hrvatske izabrana Maja Vukina Bogović u mlađoj kategoriji te Zdenka Dubelj u kategoriji gold. U finale ulazi 16 mama. Ovo natjecanje je za sve mame u dobi od 23 do 53 godine, a podijeljeno je u dvije kategorije - 23/39 i 40/53 godine, kategorija dijamant.

Na kalendaru za 2018.

“Uz majku, ova manifestacija ima za cilj i promidžbu lokalnog bogatstva, običaja i važnosti turizma. Svim sudionicima ovog natjecanja, kao i njihovim pratiteljima, dat ćemo priliku upoznati naš grad i njegove ljepote i sa strane turističke destinacije. Znamo da će sve mame finalistice biti dio kalendara za 2018. te da će se snimati i promidžbeni video ovog natjecanja. Za koji dan svjetlo dana ugledat će i himna natjecanja, čije je riječi napisao Siniša Kostelac, uglazbio Hrvoje Hercek, otpjevao Bojan Jambrošić, a sve pod budnim okom Tonija Eterovića”, kaže direktor Turističke zajednice Šibenik Dino Karađole.

Možda ste propustili...

UČENICI INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE VIROVITICA

Dravskoj priči donirali presadnice cvijeća

AUSTRALSKA DOBRA PRAKSA

Edukacija: Briga o starijim osobama

Najčitanije iz rubrike