Osijek
POSLJEDICE JAKE KIŠE

Apokalipsa u Banovoj - radnicima ne smeta!
Objavljeno 27. srpnja, 2017.

Zbog velike količine oborina koje su početkom tjedna u samo jednoj noći pale na Osijek, Banova ulica u Donjem gradu još uvijek izgleda apokaliptično.

Naime, u iskope za polaganje infrastrukture nove kanalizacijske i vodovodne mreže akumulirala se kišnica, a gradilište koje se proteže ovom ulicom pretvorilo se u blatnu kaljužu zabrinjavajućeg izgleda. Donjograđani iz susjednih ulica koji ne mogu dočekati završetak radova na ovoj dionici, situaciju već danima zabrinuto mjerkaju pokušavajući procijeniti koliko će ova nepogoda usporiti radnike s kojima bi se rado uskoro pozdravili. No, iz tvrtke Gravia koja je izvođač radova poručuju kako nema razloga za zabrinutost. Iako radilište izgleda potopljeno, vodeni džepovi koje je nevrijeme iza sebe ostavilo neće značajnije utjecati na tamošnje radove, posebice kada se uzme u obzir vremenska prognoza prema kojoj se već krajem tjedna očekuje suho, vruće i stabilno vrijeme.

- Na ovoj dionici Banove obavljeno je priključivanje kućanstava na kanalizacijsku mrežu, još je potrebno spojiti ih na vodovodnu mrežu, a potom slijedi zatrpavanje iskopa. Prema našim procjenama dionica bi trebala biti pod asfaltom za dvadesetak dana, kako je i planirano. Velika količina kiše nije stvorila značajnije probleme, to izgleda mnogo gore nego što nama smeta u obavljanju posla - kaže Ante Herceg, direktor tvrtke Gravia.

Građevinski radovi na ovoj lokaciji započeli su u travnju, a obuhvaćaju sedamnaest milijuna kuna vrijednu rekonstrukciju i izgradnju vodovoda i kanalizacije u Banovoj i dijelu Kišpatićeve ulice. U sklopu projekta zamijenit će se 50-ak godina stare podzemne cijevi, a nove priključke dobit će 157 kućanstava. Također, ovim će projektom u konačnici biti riješen problem najniže gradske točke koja je ugrožena u vrijeme poplavnih situacija. I. Solar

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike