Osijek
ZRAČNA LUKA OSIJEK

Ukupan zračni promet povećan za 19, a broj dolazaka za 24 posto
Objavljeno 26. srpnja, 2017.
- Pozitivan trend je nastavljen, makar smo ove sezone ostali bez leta za London - kaže direktor Zračne luke Osijek

Ljetna sezona u punom je jeku, u Osijeku je, zbog godišnjih odmora i boravka izvan Slavonije i Baranje, zamjetan smanjen broj građana, a pojačano rade tek kupališta, organizatori pojedinih događanja, dio ugostitelja i - Zračna luka Osijek.

Koliko je pojačan zračni promet pokazuju službeni podatci za prvu polovinu godine, točnije za razdoblje od 1. siječnja do 15. srpnja.

- U tom vremenu ukupan zračni promet koji ide preko naše zračne luke, uključujući i domaće i međunarodne linije, povećan je za oko 19 posto. Dakle, pozitivan trend, zabilježen posljednjih godina, nastavljen je. Ovo je odličan rezultat i jako smo zadovoljni, osobito ako imamo na umu da se ovoga proljeća irska niskotarifna kompanija Ryanair povukla iz Osijeka i ostali smo bez iznimno popularnog i popunjenog redovitog leta dvaput tjedno na relaciji Osijek - London. No, uspjeli smo to nadomjestiti dvjema također jako dobro popunjenim međunarodnim linijama koje su od svibnja redovito, dvaput tjedno, krenule u njemački Stuttgart i švicarski Basel - ističe Marinić.

Konkretno, brojčani rezultati izgledaju ovako. Ukupan broj tzv. operacija zrakoplova (slijetanja i polijetanja) na redovitim linijama i neredovitim letovima (charter) u Zračnoj luci Osijek u navedenom razdoblju 2016. godine iznosio je 830, od čega 627 na domaćim, a 203 na relacijama s inozemstvom. U istom vremenu 2017. godine brojke su značajno povećane u svim kategorijama: 1264 operacije zrakoplova ukupno, pri čemu je 1048 bilo na domaćim, a 216 na međunarodnim linijama.

- I broj putnika je, naravno, znatno bio povećan. S ukupno 13.660 putnika, od čega 3060 na domaćim i 10.600 na inozemnim linijama, ove godine do 15. srpnja došli smo na 16.252 putnika ukupno, od čega 6320 na domaćim te 9932 putnika na inozemnim destinacijama. Dakle, Osijek je posjetilo 24 posto osoba više nego lani, a osobito nas raduje više nego dvostruko povećanje broja putnika na linijama unutar Hrvatske. To je očito posljedica pojačanog povezivanja s drugim hrvatskim gradovima, a trudit ćemo se već od jeseni unijeti nove, pozitivne promjene i poboljšanja - najavio je Marinić.

Tomislav LEVAK
Kolovoz gotovo pun, požurite s rezervacijama za jesen

Direktor Zračne luke Osijek upozorava da su letovi za sve linije s jadranskim destinacijama - Rijeka, Pula, Split i Dubrovnik - gotovo u cijelosti popunjeni tijekom cijeloga kolovoza. "Ima tek još ponegdje pokoje mjesto, ali u principu smo puni. Apeliram na zainteresirane građane da već sada planiraju i rezerviraju mjesta u zrakoplovima tijekom rujna i listopada za navedena četiri grada plus Zagreb. Naime, i oni se već pune", upozorio je Marinić.

Možda ste propustili...

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

Najčitanije iz rubrike