Osijek
POZITIVAN DEMOGRAFSKI TREND U OPĆINI BILJE

Novi vrtić u Kopačevu bit će najljepši u Hrvatskoj
Objavljeno 19. srpnja, 2017.

Općina Bilje na svojim stranicama obavještava mlade roditelje o upisu djece u dječji vrtić i jaslice Dječjeg vrtića Grlica Bilje i navodi kako su za pedagošku godinu 2017./2018. pozitivno riješeni svi podneseni zahtjevi za upis djece u Dječji vrtić Grlica Bilje. Tako su u vrtiću u Bilju popunjeni svi kapaciteti, dok u Kopačevu ima pet, u Vardarcu šest, a u Lugu pet slobodnih mjesta.

Roditelji odnosno staratelji djece koja su upisana u DV Grlica Bilje za sljedeću pedagošku godinu dužni su od 4. rujna do najkasnije 15. rujna 2017. javiti se u vrtić i potpisati Ugovor o međusobnim pravima i obvezama. Inače će se smatrati da su odustali od upisa djeteta u vrtić.

Željko Cickaj, načelnik općine Bilje, koja je upravo obilježila Dane općine i Dan povratka, na svečanosti je naveo kako se ponose što im je danas pozitivan demografski trend. “Imamo više rođenih nego umrlih, pa je stoga logično i ulaganje u predškolstvo 1,7 milijuna kuna kako bismo pomogli mladim roditleljima. Dodatno, dodjeljujemo po 1000 kuna za svako novorođeno dijete”, kaže Cickaj.

Napominje kako su prva općina koja je uvela cjelodnevni boravak u osnovnoj školi, a sada idu ulaganja i u vrtić u Kopačevu.

- Naš prioritet su djeca i zato se najviše i s posebnom pozornosti brinemo o mladima jer što nam vrijede nove ulice ako po njima nema tko hodati. Ponosimo se činjenicom da je u našoj općini natalitet pozitivan – rekao je načelnik Željko Cickaj.

Cickaj je pojasnio zašto se obnavljaju i grade novi vrtići. - Poboljšanjem infrastrukture u Kopačevu očekujemo i veći broj mještana i onih koji će tek doći živjeti u tom prekrasnom mjestu. Projekt za novi vrtić je napravljen, zasigurno mogu reći da će biti jedan od najljepših u Hrvatskoj. Namijenjen je za 30-ero djece i vrijedan 4,5 milijuna kuna. Dodatni razlog gradnje je taj da u slučaju potrebe djecu iz drugih vrtića možemo prebaciti u ove nove i novoobnovljene - zaključuje Cickaj. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike