Autoglas
OTKRIVEN VRHUNSKI AUTOMOBIL

Insignia koketira s visokom klasom
Objavljeno 15. srpnja, 2017.
PSC Osijek na originalan je način u Perivoju kralja Petra Krešimira IV., premijerno predstavio novu Opel Insigniju

Nova Opel Insignia na poseban se način sinoć ukazala u Osijeku. Premium adut Opela, u organizaciji PSC-a Osijek, predstavljen je na originalan način, u igri svjetla, sjene i vode, u prelijepom Perivoju kralja Petra Krešimira IV.

Odmah po otkrivanju, u oči upada druga generacija Opelovih inovativnih svjetala IntelliLux LED koja se sada sastoje od čak 32 LED segmenta. Svjetla su sada još brža, preciznija i snažnija, a duga svjetla sada dosežu do impresivnih 400 metara. Fascinantno. Već na prvi pogled nova Insignia, Opelov model s vrha ponude u segmentu srednje velikih vozila i u novoj generaciji pametna je alternativa konkurentima iz premium segmenta. Krasi je sportska elegancija velikog kupea, dok je dizajn inspiriran studijom Opel Monza Concept iz 2013.

Insignia Grand Sport izgleda vitkije koliko i jest lakša. Nova generacija ukupno ima 175 kg manje. Dok je međuosovinski razmak njene posve nove arhitekture narastao 92 mm, prednji i stražnji prevjes znatno su smanjeni, a trag kotača proširen 11 mm. Tako je limuzina duga gotovo 490 cm! To Insigniji Grand Sport daje proporcije koje su karakterističnije za automobile s pogonom na stražnje kotače iz viših klasa. Novi Grand Sport izgleda doista elegantno, krasi ga vrhunski koeficijent otpora zraka od 0,26, što ga čini jednim od najaerodinamičnijih vozila u klasi.

Po pitanju motorizacije ugrađivat će se široka paleta turbobenzinaca i dizelaša (novi 1,5 litreni benzinac od 165 KS, snažni 2.0 Turbo od 245 KS te 1.6 i 2.0 dizelaši od 110+ KS), te ručnih i automatskih mjenjača, a dostupan će biti i napredni 4x4 pogon.

Dan prije svečane osječke premijere novu je Insigniju, zahvaljujući PSC-u Osijek i Slavonskom radiju, ekskluzivno na osječkim prometnicama isprobalo troje slušatelja Slavonskog radija: Dubravka Bičanić, Željko Bošnjak i Kevin Žegarac.

Milan BUGARIĆ
Možda ste propustili...

ODLIČAN POTEZ ORGANIZATORA VRHUNSKE UTRKE

Hrvatski rally veterani na WRC-u

TALIJANSKA POLICIJA POHVALILA SE SA NOVIM "KONJEM U SVOJOJ ERGELI"

Lamborghini Urus za policajce