Osijek
LJETO U DOMU TEHNIKE

Dok jedni konstruiraju, drugi uče
služiti se kartama i kompasom
Objavljeno 12. srpnja, 2017.

Projekt Ljeto u Domu tehnike, koji se provodi od 26. lipnja do 1. rujna, osmišljen je za učenike osnovnih škola kako bi na kreativan način proveli ljetne praznike.

- Svake godine pratimo interese učenika i u skladu s trendovima pokušavamo im približiti one radionice za koje pokažu interes. Ove smo godine uveli dodatne radionice, kao što su 3D modeliranje i printanje, izrada videoigre te sastavljanje i programiranje Lego modela - rekla nam je voditeljica Centra tehničke kulture Terezija Blekić. Ističe kako je radionica Škola letenja dronovima prva popunjena, u rekordnom roku, pa je organizirana još jedna, dok za radionicu Elektronika i radioorijentacija imaju još tri slobodna mjesta.

U vrijeme našeg posjeta Domu tehnike u srijedu ujutro učenike koji pohađaju radionicu Orijentacija i komunikacija zatekli smo u dvorištu, na stanci, a zatim su, zajedno s nastavnicom, spremno pozirali fotoreporteru s walkie-talkiejem u rukama.

- Moju radionicu trenutačno pohađa 13 učenika, što znači da smo na rubu kapaciteta i opreme. Naučili su služiti se kartama i kompasima, a neki su već i čuli nešto o tome. Dio njih ovdje dolazi na radionicu koja traje tijekom cijele godine. Do školskog natjecanja u siječnju bit će odlično pripremljeni - ispričala nam je Suzana Sekulić.

Paralelno sa spomenutom radionicom održava se i Konstruktorstvo, a ove smo marljive učenike zatekli u učionici dok obavljaju zadatke pod mentorstvom profesora Vjekoslava Jakopovića.

- Na radionici imamo 17 polaznika koje ni vrućine ne ometaju u redovitom dolaženju. Ovdje rade s high-tech modelima; krenuli su raditi prema nacrtima, a sad su to većinom radovi iz njihove mašte - lukovi, strijele, mačevi, kod dječaka automobili i tenkovi, dok djevojčice više rade kolačiće i cvjetiće - objasnio je Jakopović.

Podsjetimo, programi na 15. Ljetu u Domu tehnike odvijaju se pet dana u tjednu, od ponedjeljka do petka, u vremenu od 9 do 12 sati, a cijena je tjednog programa 60 kuna. A. Andrejek

60

kuna cijena je tjednog programa u Domu tehnike

Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike