Regija
720. OBLJETNICE PRVOG PISANOG SPOMENA IMENA

Utvrđen program za Dana grada Slatine
Objavljeno 28. lipnja, 2017.

Organizacijski odbor za obilježavanje Dana grada Slatine i 720. obljetnice prvog pisanog spomena imena Slatine donio je okvirni program proslave. Program će početi u petak, 25. kolovoza, Festivalom slatinskih talenata u organizaciji Društva Naša djeca i koncertom sastava Čista petica. Sljedećega dana u Parku 136. slatinske brigade Slatinski likovni klub SLIK održat će likovnu koloniju, članovi Motokluba Speed na Javorici će tradicionalno okupiti bajkere iz bliže i dalje okolice, a Klub urbane kulture održat će Festival alternativne glazbe Lakestock. Na ljetnoj pozornici kod fontane u nedjelju nastupa TS Fantasia, a svečana sjednica Gradskog vijeća održat će se u četvrtak, 31. kolovoza.

Premda još nisu definirane sve lokacije i satnice, među planiranim je događajima javna tribina s poznatim Slatinčanima, predstavljanje udruge MOTIV izložbom, predavanjem i biciklijadom, turnir u hrvanju, prezentaciju airsofta, Memorijalni maraton Crtom bojišnice obrane grada Slatine te koncert grupe Vatra.

Za nedjelju, 3. rujna, predviđeno je 10. prvenstvo u kuhanju čobanca, natjecanje beba u puzanju, sajam “Kako su radili naši stari”, Međunarodna smotra folklora i koncert TS-a Kočije.

Ovogodišnje obilježavanje Dana grada završava u subotu, 9. rujna, drugom utrkom Popišanac trail i prvom utrkom Canicross (utrka vlasnika i njihovih pasa) te revijom pasa u organizaciji Kinološke udruge Slatina.P.Ž.

Možda ste propustili...

OŠ VLADIMIRA NAZORA U ERASMUS+ PROJEKTU

Vinkovački osnovci ugostili španjolske vršnjake

ZAVIČAJNI KLUB "GACKA"

Bizovački Ličani u KD-u Lisinski

Najčitanije iz rubrike