Osijek
OSNOVNA ŠKOLA IVANA FILIPOVIĆA

Profesorica i učenici oslikali zid na ulazu u školu
Objavljeno 28. lipnja, 2017.

U Osnovnoj školi Ivana Filipovića radi se i kad je završila nastava. Bez obzira na pozamašne administrativne poslove njihove profesorice Lidije Pavlić i učenika, koji su na praznicima, nije im bio problem odvojiti vrijeme i pojaviti se u školskome vrtu.

Svi učenici škole ponosni su na svoj školski vrt u koji su uložili jako puno vremena, truda i ljubavi. Svi ti napori su se isplatili jer je škola dobitnik brojnih nagrada kao što su diploma Turističke zajednice Grada Osijeka za najljepše školske vrtove, diploma HRT-a u okviru natječaja “Slušaj kako zemlja diše” za najljepši ružičnjak RH te posebno veliko priznanje ove godine Zelena povelja Županije. Posebno su bili ponosni kad ih je posjetio gradonačenik Ivan Vrkić te im donirao sredstva da se vrt nastavi obnavljati. Ipak, najveća je sreća za učenike, učitelje i roditelje što je vrt postao mjesto odmora i uživanja u ljepoti.

Novo je to da je na prijedlog učenika sedmih razreda uz pomoć njihove profesorice Lidije Pavlić oslikan zid na ulazu škole te je još više pridonio ljepoti okoliša. Osim zida obojeni su stari plinski i strujni ormarići koji su se uklopili u bujno raslinje.

- Kad nešto zavoliš, ništa ti nije teško - poručuju učenici i profesorica koji su oslikavali po najvećoj vrućini. I najljepše je od svega, osim zajedničkog druženja djece i kreativnog stvaranja, to što su potaknuli prve susjede da se uključe u projekt i pomognu. Na njihov mural dat će pečat i njihov susjed, slikar Darko Jovanović, koji će naslikati po želji djece nekoliko simpatičnih životinja. V. Latinović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike