Osijek
"LJEPŠI JE I OD EIFFELOVA TORNJA"

Zasvijetlio osječki pješački most
Objavljeno 26. lipnja, 2017.
Dinamična i interaktivna rasvjeta Osječane je ostavila bez daha

Pješački most, jedan od naljepših i najprepoznatljivijih simbola grada Osijeka, u ponedjeljak točno u 21.30 sat zasjao je u punom sjaju. Na tisuće građana slilo se na osječku promenadu kako bi svjedočilo tom događaju. Nisu mogli skriti oduševljenje, neki su čak i zaplakali od sreće. Mnogi su ga usporedili s Eiffelovim tornjem u Parizu, dok su neki rekli da je čak i ljepši od njega. Svečanost osvjetljenja mosta upriličena je bogatim zabavnim i sportskim programom uz koncert Gibonnija i prvu osječku noćnu utrku naziva Coca-Colina 10ka. Most su pritiskom na tipku osvijetlili gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić te regionalni voditelj prodaje Coca-Cole za istočnu Hrvatsku Stijepan Petrović, dok je gimnastičar i veleposlanik projekta Robert Seligman otvorio noćnu utrku. Uslijedio je light show, kojim se željelo pokazati u kojim će sve bojama most svijetliti, a na koncu se zadržao na bijelo-plavim bojama.

- Most je prekrasan, najvažnije mi je da je to pun kolorit boja koje ćemo moći povezati sa nekim važnim događajima u gradu - poručio je gradonačelnik Vrkić.

- Slavonija i Osijek jedni su od ljepših dijelova Lijepe Naše, a osječki pješački most kao najveći u Hrvatskoj, zaslužuje da se za njega čuje i izvan granica Slavonije te da zasja u svojoj punoj ljepoti - poručio je Stjepan Petrović.

Projekt osvjetljenja pješačkom mosta proveo je Coca-Colin sustav u Hrvatskoj u suradnji s Gradom Osijekom i Osječanima, u tehničkoj realizaciji austrijske tvrtke Zumtobel.

Jasenka PEJAKOVIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike