Osijek
MOTO-NAUTIČKI KLUB NEPTUN

Odali počast braniteljima i
utrkivali se veslajući Dravom
Objavljeno 25. lipnja, 2017.

Moto-nautički klub Neptun svečano je proteklog vikenda obilježio 110. obljetnicu postojanja. Predsjednik MNK Neptun Dragutin Kopf kaže kako je Neptun klub bogate tradicije i pod njegovim okriljem djeluju boćari, ribiči, kanuisti i trkači, a okupljaju 200-tinjak članova i simpatizera.

- U petak smo svečano promovirali monografiju “110 godina MNK Neptun”, pa smo tom prigodom dodijelili zahvalnice za Županiju dožupanu Petru Lagatoru, za Grad Osijek Odjelu za sport Darku Dumančiću, za Lučku upravu Goranu Iliću i za Zajednicu sportskih udruga Marku Kvesiću - kaže Kopf.

Proslava se nastavila jučer na Dravi gdje su za Dan državnosti za sve poginule i nestale branitelje u rijeku pustili vijence predstavnici Neptuna i gradonačelnik Ivan Vrkić.

Održala se i jubilarna utrka svojevrsnih riječnih “oldtimera”, odnosno 45. utrka čamaca na veslanje i utrka kajaka od Konjičkog kluba do privezišta Neptuna.

Gradonačelnik Vrkić iskoristio je prigodu čestitati sugrađanima Dan državnosti.

- Ovo je ujedno jedinstvena prilika za zahvaliti i našim građanima iz MNK Neptun s kojima se tradicionalno na najbolji mogući način u suživotu s Dravom prisjećamo onih koji su nam omogućili da živimo u slobodnoj Hrvatskoj. Prilika je i da čestitam Dan državnosti i tako im poručim da smo još uvijek zajedno i u dobrim odnosima, u suživotu sa svojim vrijednostima koje imamo, kao što su to Drava i priroda te da budemo spremni za nove izazove, jer mislim da nas čeka bolja budućnost - izjavio je Vrkić i potvrdio kako se sve više posvećuju Dravi kao prirodnoj osječkoj ljepoti pa se stoga i provodi projekt uređenja šetnice vrijedan 117 milijuna kuna kako bi Osijek do kraja 2018. ili 2019. godine imao umjesto tri-tri i pol kilometra, u konačnici 6,5 kilometara šetnice, a to je rijetkost u Lijepoj Našoj. D. Pejić

Možda ste propustili...

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

ECO CITY WASTE FEST

U Osijeku prvi Festival otpada

Najčitanije iz rubrike