Regija
NOVA CRKVA

Položen temeljac
Objavljeno 22. lipnja, 2017.

VUKOVAR

Za novu crkvu sv. Josipa Radnika u Borovu naselju, koja se gradi na raskrižju ulica Hrvatskog zrakoplovstva i Dr. Ante Starčevića, položen je kamen temeljac.

- Kamen je blagoslovio papa Ivan Pavao II. dana 7. lipnja 2003. u Osijeku, prigodom njegova trećeg posjeta Hrvatskoj. Odlučili smo posvećenu ploču ugraditi u zidove crkve kao spomen-ploču na svetog Ivana Pavla II. Nakon 14 godina kamen ugaoni polažemo tamo kamo i pripada. Crkva će biti posvećena u čast sv. Josipu, kojeg je Hrvatski sabor još davne 1687. godine, prije 330 godina, proglasio zaštitnikom Hrvatske - istaknuo je fra Vjenceslav Janjić, župnik.

Mons. Ivan Ćurić, generalni vikar Đakovačko-osječke nadbiskupije, koji je predvodio molitvu i blagoslov istaknuo je da gradnja ove crkve označava pastoralnu dobrobit za život vjerničke kršćanske katoličke zajednice u Vukovaru.

- Ovakav objekt je tu da izgrađuje i učvršćuje našu zajednicu u miru i vjeri i pozitivnim vrijednostima. U tom smislu siguran sam da će ova crkva i budući pastoralni centar učiniti Borovo naselje boljim mjestom za život - rekao je Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik.M.Kokaj

Možda ste propustili...

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

“ANTUN HORVAT” NA NATJECANJU WORLDSKILLS CROATIA 2024.

SSŠ domaćin u disciplini Pekarstvo

Najčitanije iz rubrike