Osijek
PROF. DR. SC. RENATA PERIĆ, NOVA DEKANICA PRAVNOG FAKULTETA

Partnerski pozicioniran student središnja je točka modernog studija
Objavljeno 21. lipnja, 2017.

Renata Perić nova je dekanica Pravnog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Ova doktorica pravnih znanosti redovita je profesorica u trajnom zvanju i predstojnica Katedre financijskih znanosti. U matičnoj je kući zaposlena od 1984. godine. Tijekom svoje znanstvene karijere objavila je, što samostalno, što u suautorstvu, četiri udžbenika te niz znanstvenih i stručnih radova, uz redovito sudjelovanje na međunarodnim znanstvenim skupovima.

Moj je motiv prijave na dužnost dekana jasan - prevladavanje ozbiljnih unutarnjih poremećaja koji su naštetili ugledu fakulteta. Stoga će temeljna obilježja moga rada biti transparentnost, pravednost, otvorenost za suradnju i podrška pozitivnim inicijativama nastavnika, djelatnika i studenata - kaže dekanica Perić.

Svoj je program sažela u tri jednako važne cjeline - znanost, studenti, te poslovanje i razvoj studijskih programa. Kvalitetu znanstvenog rada namjerava podići na višu razinu te uz pomoć novog Pravilnika o nagrađivanju nastavnika za znanstveni doprinos razraditi kriterije za nagrađivanje nastavnika na temelju njihove znanstvene produktivnosti i znanstvene izvrsnosti. Nova će uprava snažno poticati organizaciju i odvijanje međunarodnih znanstvenih konferencija na fakultetu, poticati objave zbornika radova prezentiranih na konferencijama te uključivanje polaznika njihova doktorskog studija u znanstvena istraživanja i projekte koji se provode na Pravnom fakultetu.

- Ipak, u središtu je misije fakulteta i okosnica njegove osnovne djelatnosti kreativan, kompetentan i zadovoljan student. Jedino aktivan i partnerski pozicioniran student može biti središnja točka modernog studija, a upravo zbog toga fakultet ima zadaću poticati i osiguravati ustrajnost i uspješnost studenata u studiranju te njihovu materijalnu, socijalnu, psihološku i svaku drugu sigurnost - kaže prof. Perić te otkriva namjeru osnivanja Povjerenstva za motivaciju i pomoć studentima.

Kada je u pitanju poslovanje, drži kako je zadatak konačno i trajno riješiti pitanje prostora - nove zgrade fakulteta, no svjesna je kako to pitanje ne ovisi isključivo o njima. Kada su u pitanju novi studiji, predlaže pokretanje njih nekoliko, primjerice jednogodišnjeg master studija na engleskom jeziku. D. Kuštro

ŠTO ZAGOVARA?

* transparentnost

* pravednost

* otvorenost za suradnju

* podršku pozitivnim inicijativama nastavnika, djelatnika i studenata

Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

Najčitanije iz rubrike