Autoglas
PREMIJERA U BERLINU

Novi Polo: Više prostora za putnike i prtljagu
Objavljeno 20. lipnja, 2017.
Uvođenje na većinu europskih tržišta planirano je već ove godine. Pri tome će se sukcesivno lansirati i Euro 6 motori

Volkswagen je na svjetskoj premijeri u Berlinu predstavio potpuno novo razvijenu generaciju Pola. Sa svim je derivatima Polo do sada prodan u gotovo 16,5 milijuna puta, što ovaj automobil svrstava u jedno od najuspješnijih kompaktnih vozila na svijetu.

Šesta generacija raspolaže potpuno novim dizajnom eksterijera zbog kojega će se ovo vozilo, koje je u načelu opremljeno četverim vratima, sada doimati zrelijim i s izraženijim sportskim karakterom. Istovremeno se novi Polo, u usporedbi s njegovim prethodnikom, povećao pa tako nudi više prostora za vozača i ostale putnike u vozilu te kapacitet prtljažnika koji je značajno povećan s 280 na 351 litru. Uz tri klasične varijante opreme Trendline, Comfortline i Highline, posebna verzija Polo Beats 1 (između ostaloga sa sound sustavom snage 300 W) i vrhunski sportski model Polo GTI 1 (sa 147 kW / 200 KS) unijet će dodatni dašak svježine.

Opcijski je iznova dostupna automatska regulacija razmaka „ACC“ (koja se sada može aktivirati do brzine od 210 km/h). Novost u modelu Polo predstavljaju potpora pri promjeni voznog traka „Blind Spot Detection“ s potporom izlaska iz parkirnog mjesta, djelomično automatska funkcija izlaska iz parkirnog mjesta „Park Assist“ te funkcija kočenja pri manevriranju. Ova zadnja funkcija automatski štiti vozilo od oštećenja nastalih tijekom parkiranja. Polo se po želji može otključati i pokrenuti preko sustava zaključavanja i pokretanja „Keyless Access“, koji također predstavlja novitet.

Uvođenje na većinu europskih tržišta planirano je već ove godine. Pri tome će se sukcesivno lansirati i Euro 6 motori. Spektar snaga tijekom početka prodaje novog modela Polo seže od 48 kW/65 KS do 110 kW/150 KS. K tomu na raspolaganju stoje četiri benzinska i dva dizelska motora koja su serijski opremljena start-stop sustavom i rekuperacijskim modusom. Počevši sa snagom od 70 kW, svi se motori mogu kombinirati s automatiziranim mjenjačem s dvije spojke (DSG).

Milan BUGARIĆ
BOGATA SERIJSKA OPREMA

Već i osnovna verzija Polo Trendline serijski sadrži LED svjetla za dnevnu vožnju s funkcijama Coming Home i Leaving Home, tempomat (sustav za ograničenje brzine) i sustav nadzora okoline „Front Assist“ sa City funkcijom kočenja u nuždi i sustavom prepoznavanja pješaka.

Možda ste propustili...

POPULARAN GRADSKI AUTOMOBIL

Povoljnije do Toyote Axgo X

ODLIČAN POTEZ ORGANIZATORA VRHUNSKE UTRKE

Hrvatski rally veterani na WRC-u