Regija
KONSTITUIRANO GRADSKO VIJEĆE

Predsjednik HDZ-ov Pavo Cindrić
Objavljeno 16. lipnja, 2017.

ĐAKOVO

Mnoštvo novih lica, novih gradskih vijećnika, posebice na strani Velike vijećnice, gdje inače sjedi pozicija, a to je nakon prošlih lokalnih izbora HDZ, sjelo je jučer u vijećničke klupe Gradskog vijeća Đakova, a prilikom njegove konstiturajuće sjednice. Za predsjednika gradskog parlamenta izabran je Pavo Cindrić (HDZ), dopredsjednik iz redova većine je Robert Majstorović, koji je izabran s Mostove liste, dok je iz redova opozicije to Sanja Bježančević (SDP).

HDZ u GV-u ima 10, koalicija Srcem za Đakovo 7, a Most i SDP po 2 vijećnika. Zbog nespojivosti funkcija, došlo je i do promjena u sastavu Vijeća; umjesto gradonačelnika Marina Mandarića (HDZ), u GV je ušao Franjo Milković, umjesto Vlade Korena (HNS), koji je svoj mandat stavio u mirovanje, Ljiljana Pološki Jurjević, a umjesto Mile Kaselja (HSS), koji je također svoj mandat stavio u mirovanje, Florijan Eberhardt.

– Ako je Robert Majstorović iz redova većine, tko je onda opozicija - zapitao je dojučerašnji gradonačelnik, sada oporbeni vijećnik s koalicijske liste Srcem za Đakovo Zoran Vinković (HDSSB).

– Očito je na djelu velika koalicija. Nije dobro za demokraciju da iz prave oporbe nema nikoga u radnim tijelima Vijeća - dodao je Vinković, na što je predsjednik GV-a odgovorio da iz oporbe nije niti stigao prijedlog.

– Đakovo može i treba bolje; uključimo se svi u rad za to - pozvao je na kraju gradonačelnik Mandarić.S.Ž.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike