Regija
OBNOVA STROSSMAYEROVA TRGA

Novi trg do 10. lipnja, u Cesarčevoj parking
Objavljeno 25. svibnja, 2017.

ĐAKOVO - Rekonstrukcija Strossmayerova trga u samoj je završnici i, s obzirom na to da je potpisan novi aneks ugovora, bit će završena do 10. lipnja. Preostalo je još samo sedam posto radova, a uzrok prolongiranja završetka složenost je radova na spajanju Trga s korzom te Botićevom i Gupčevom ulicom - najavio je jučer na pressici gradonačelnik Zoran Vinković. Održao ju je na Trgu, gdje je novi podest dobio spomenik J. J. Strossmayera, a postavljene su i nove klupe te druga oprema, kao i oprema za dvije fontane, a prostor je osvijetljen podno te LED rasvjetom na nosačima.

– Trg još u cijelosti nije ni završen, a već je zaživio brojnim građanima i prolaznicima - rekao je Vinković. U tijeku su i radovi na stepenicama i platou ispred katedrale.

– Ti radovi teku u suradnji s Đakovačko-osječkom nadbiskupijom, koja je nositelj tih aktivnosti, kao i uređenja hortikulture ispred Nadbiskupskog doma. Taj dio radova treba biti završen do 15., odnosno 20. lipnja, uoči Petrova - najavio je Vinković.

S novim stepenicama katedrala će, od strane Doma, dobiti i prilaz za osobe s invaliditetom. Vinković je najavio kako sa završetkom radova na Trgu, od ponedjeljka, počinje i gradnja parkirališta u Cesarčevoj, između tamošnjih stambenih višekatnica i kurija, a to je nužnije jer Trg od sada u cijelosti gubi dosadašnju prometnu i parkirališnu funkciju i isključivo postaje šetnica.

– Uređenjem Trga Đakovo dobiva veliku šetnicu – od zgrade gradske uprave pa sve do ljetne pozornice u Strossmayerovu parku, čije smo šetnice i opremu, kao i pozornicu te njezin amfiteatar, također obnovili - rekao je Vinković.

– Grad je, paralelno sa završavanjem radova na Trgu javnim natječajem, a nevezano uz izbore i njihov drugi krug iz kojeg ću izići kao pobjednik, odabrao Graviju za izvođača radova na parkiralištu u Cesarčevoj. Njegova gradnja te radovi na odvodnji i dr. vrijedni su 1,2 milijuna kuna, a investitor je Grad - rekao je Vinković. Za stepenište i plato ispred katedrale zadužen je MI Blok. S. Župan

Možda ste propustili...

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

DOK SE ČEKA PRIMOPREDAJA OBNOVLJENE ZGRADE

Sud dvorište želi urediti u parking, dobiva nova vozila

Najčitanije iz rubrike