Osijek
25 GODINA MATURE

Generacijsko okupljanje “ratnih” maturanata
Objavljeno 21. svibnja, 2017.

Prošlo je 25 godina od osječke (post)ratne 1992. godine. Pa, ipak, ni to nije spriječilo održavanje mature u ovom gradu. Istina, tadašnji maturanti, oni koji su ostali u Osijeku, ima li su skraćenu, dvomjesečnu nastavu. Tih dana prisjetili su se u subotu maturanti nekadašnjeg Centra za odgoj i obrazovanje “Braća Ribar”. Prvi je put, naime, dogovoreno njihovo generacijsko okupljanje.

- Zbog toga što smo završni razred pohađali u različitim sredinama, neki u Zagrebu, neki u Rijeci, neki u Slovačkoj, a tek manji dio u Osijeku, radije se nazivamo generacija 1988/89., kada smo zapravo krenuli u CUO.

Ta je generacija imala 13 razreda. Sada se, pak, okupilo 150 učenika svih razreda ove generacije - rekla nam je Ivana Pavić Kurteš, jedna od organizatorica. Okupljanje je, standardno, dogovoreno ispred “velikog” CUO-a. Nakon obilaska učionica uslijedilo je skupno fotografiranje cijele generacije ispred školske zgrade.

Zanimljivo, učinjeno je to dronom iz zraka – jer toliki broj ljudi ne stane u kadar iz “obične”, zemaljske perspektive. Potom su se druženje i zabava preselili u hotel Osijek. D.Ku.

Možda ste propustili...

KREATIVNA RIZNICA: 520 VOLONTERA U 10 GODINA

Volonterski im je perfekt odredio poslovni prezent

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

Najčitanije iz rubrike