Regija
U PEPELANI I ŽUBRICI

Otvoreni novi društveni domovi
Objavljeno 17. svibnja, 2017.

SUHOPOLJE - Na svečanosti su otvoreni i mještanima dani na korištenje novosagrađeni društveni domovi u Pepelani i Žubrici, na području općine Suhopolje. Oba doma sagrađena su kako bi se mještanima omogućila mogućnost korištenja zajedničkih prostora. Financirani su najvećim dijelom iz općinskog proračuna. Ukupna vrijednost oba doma je oko milijun kuna, a za dom u Pepelani Ministarstvo regionalnog razvoja izdvojilo je 206.000 kuna. Općina Suhopolje u posljednje četiri godine obnovila je osam domova. Dva su otvorena u ponedjeljak, a jedan (Pčelić) bit će otvoren u lipnju. Ukupna investicija za domove u Pepelani, Žubrici i Pčeliću iznosi oko 1,5 milijuna kuna. U planu je obnova Hrvatskog doma u Suhopolju, čime će središte općine dobiti ljepši izgled.

Županijski pročelnik Igor Andrović nazočnima je, između ostaloga, rekao: “U srijedu će početi obnavljanje dvorca Janković u Suhopolju, gdje će biti Centar za posjetitelje, a čime će se otvoriti nova radna mjesta te će suhopoljski dvorac postati turističko središte ovoga kraja”.

Saborski zastupnik Josip Đakić naglasio je da se otvorenjem ovakvih zgrada pokazuje briga o ruralnom prostoru, što predstavlja vjerodostojnost politike na ovim prostorima. Na svečanosti u Pepelani i u Žubrici, uz saborske zastupnike Đakića i Vesnu Bedeković, pročelnika Androvića, načelnika Općine Suhopolje Marijana Brleka, pročelnika grada Virovitice Marija Klementa, bili su i mnogobrojni mještani ovih naselja uz župnika Valentina Furjana. V.G.

Možda ste propustili...

UČENICI INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE VIROVITICA

Dravskoj priči donirali presadnice cvijeća

Najčitanije iz rubrike