Osijek
INVESTICIJA “LJEKARNE TRIPOLSKI”

Prvi u Hrvatskoj imamo
ljekarničkog robota
Objavljeno 15. svibnja, 2017.

Novu i vrijednu investiciju dobio je Osijek. Zdravstvena ustanova “Ljekarne Tripolski” otvorila je novu upravnu zgradu u sklopu koje je i nova ljekarna kojom podižu standarde zdravstvenih usluga.

Naime, osim što omogućuje drive-in isporuku (receptni i bezreceptni lijekovi i pripravci podižu se ne napuštajući automobil), ona ima i sustav automatiziranog pretraživanja, lociranja i isporuke lijekova - tzv. ljekarnički robot. Prva je to takva investicija u ljekarničkoj djelatnosti u Hrvatskoj, a izuzme li se Slovenija, i u zemljama neposrednog okruženja!

- To za pacijente znači da im ljekarnik sada poklanja punu pozornost i ne prekida komunikaciju, što se do sada moralo upravo zbog potrage za lijekom. Za taj tehnički dio posla sada je zaslužan robot koji lijek isporučuje u nekoliko sekundi - pojašnjava Žolt Tripolski, ravnatelj ove ustanove.

Upravo je ta novina bila najzanimljivija gostima koji su se okupili na jučer priređenom otvorenju. Među čestitarima su bili i gradonačelnik Ivan Vrkić te župan Vladimir Šiljagić.

Šišljagić ”Tripolske” ne doživljava isključivo kao konkurenciju “Ljekarnama” u vlasništvu županije jer “ipak je ljekarnička usluga najvažnija”. I gradonačelnik je ushićen “pravodobnom, brzom i jednostavnom uslugom”.

Investicija je vrijedna 15 milijuna kuna i njome se zaokružuje dosadašnjih 26 godina poslovanja ove ustanove što je počelo 1991. godine otvorenjem prve privatne ljekarne u Osijeku.

Danas zapošljavaju 50 djelatnika, imaju deset ljekarni, od kojih osam u Osječko-baranskoj (četiri u Osijeku), a dvije u Vukovarsko-srijemskoj županiji. U ovoj ljekarni zaposleno je šest djelatnika.

U novoj je zgradi i prostor namijenjen za savjetovanje i tematske edukacije pacijenata i liječnika te raspoloživi prostor za ordinacije liječnika opće prakse. Ljekarna je u Kanižlićevoj ulici.

Dario KUŠTRO
PAMTI SERIJE I VALJANOST LIJEKOVA

Ljekarna je opskrbljena skladišnim prostorom u koji stane ukupno 18 tisuća kutijica lijekova. Sve njih po svojoj “logici” raspoređuje robot koji osim što pamti gdje je što stavio, pamti serije i valjanost uskladištenih lijekova. Lijekovi se unutar ljekarne dostavljaju na četiri mjesta.

Možda ste propustili...

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

U OSIJEKU O GOSPODARENJU OTPADOM

Unikom osniva Centar za obradu glomaznog otpada

Najčitanije iz rubrike