Dome slatki dome
IZLOŽBE: SPECIJALKA ZA OVČARE

Vito pobjednik 5. Memorijala “Davor Mikulić”
Objavljeno 11. svibnja, 2017.

Udruga uzgajivača njemačkih ovčara Osječko-baranjske županije već prema tradiciji organizirala je 15. Specijalnu izložbu za njemačke ovčare, koji je ujedno bio i 5. Memorijal “Davor Mikulić”.

Izložba se održala na terenu NK Omladinac u Petrijevcima.

- S obzirom na najavu kišne subote, možemo reći da nas je vrijeme poslužilo. Teren je bio uredno pokošen s pagodama i šatorima, s oznakama za lakše snalaženje, ringom uredno opremljenim. Sve to ostavljalo je ugodan dojam. Posjećenost za vrijeme cijele izložbe bila je izvanredna, uz primjedbe mještana organizatorima što se taj događaj nije više oglasilo kako bi mještani bili upoznatiji sa zbivanjem takve vrste - saznajemo od Josipa Novaka.

Sudio je sudac Leonhard Schweikert iz Njemačke, kojemu je ovo bilo prvo suđenje u našoj sredini. Jako je zadovoljan s kvalitetom privedenih pasa, uz primjedbu da bi mnoge jedinke i visoko kotirale na njemačkim izložbama.

Glavni sponzor manifestacije bio je Masuko promet iz Zagreba. Nakon početnog kašnjenja kod otvaranja zbog dužeg čekanja izlagača na granici, izložbu je otvorio najmlađi član obitelji Mikulić, sin pokojnog Davora, Marin Mikulić.

- Prijavljena su bila 62 njemačka ovčara, od toga je izvedeno 49, što je gotovo 76 posto. Izlagači su bili iz Njemačke, Slovačke, Mađarske, Slovenije, Srbije, Makedonije, BiH te domaći izlagači. Poštujući trenutačnu situaciju i trendove na izložbama, moramo biti kao organizatori zadovoljni brojem privedenih pasa, iako se trend sve manje posjetitelja na ovoj izložbi nije mogao primjetiti - kaže Novak.

Pobjednik 5. Memorijala “Davor Mikulić” bio je mužjak Vito zum Gigelsfelsen, vlasništvo Zlatka Ravlića iz Osijeka. Sljedeći je dan održan körung na poligonu KD Čepin. Pse je ocjenjivao sudac Leonhard Schweikert. Prijavljeno je bilo sedam, a izvedeno šest pasa. Svi izvedeni psi uredno su odradili körung. Angekӧrt su dobili tri mužjaka i tri ženke. Sudac je zahvalio na domaćinstvu i dobroj organizacij, na fer ponašanju sudionika, uz primjedbu da je u njegovom četrdesetogodišnjem suđenju ovo jedan od najbolje organiziranih körunga. J.Kn.

Pobjednici po razredima

U razredu štenadi od tri do šest mjeseci pobjednici su Navigare von der Wolfsratte Kuzmić Andreje, i Oof von Braus Platz Fausta Brausa; u razredu najmlađih od šest do devet mjeseci pobjednici su Yossie i Yambo vom Funken Spiel Dubravke i Damira Jovanovića; u razredu od 9 do 12 mjeseci Honda Team Titanik Jozsefa Martina i Marka Jovovića; u razredu mladih od 12 do 18 mjeseci Darling Dogshof Dalibora Sule; u razredu mladih od 18 do 24 mjeseca Yasmin von Panoniansee Zlatka Ravlića, Dax vom Brcko Nebojše Đukića; u razredu otvorenih Kelly i Jack vom Funken Spiel Damira Jovanovića i Lubuša Matuškovića; u razredu radnih Toska Crveni Maestozo Damira Jančića, Tisa Sremska Johum Dajane; u razredu veterana Race von der Roten Mater Simona Zemljiča i Vite Potočnika. Pobjednik razreda radnih je Vito zum Gigelfelsen.

Sudac Leonhard Schweikert iz Njemačke jako je zadovoljan s kvalitetom privedenih pasa

Možda ste propustili...

NARCISE CVATU SAMO JEDNOM U SEZONI

Idealan cvijet za početnike

MINI RUŽE : LJEPOTICE U MALOM FORMATU

I na najmanjem balkonu

Najčitanije iz rubrike