Regija
IZIŠLI IZ KRIZE

Unidal na putu do EU fondova
Objavljeno 28. travnja, 2017.

VINKOVCI

Župan vukovarsko-srijemski Božo Galić i zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Ivan Bosančić posjetili su vinkovačku tvrtku Unidal u pratnji predstavnice Agencije za razvoj i investicije Vinkovaca VIA i voditelja Hrvatske udruge sindikata VSŽ-a Nikole Kaselja. Osnovna djelatnost Unidala je proizvodnja toplih kovanih otkivaka, lukova, najviše za automobilsku industriju.

- Unidal zapošljava 187 radnika i danas je to stabilna tvrtka u odnosu prema prethodnom razdoblju. Zahvaljujemo Vinkovcima i Županiji na potpori, vjerujemo da ćemo uz njihovu pomoć doći do sredstava EU jer imamo sve uvjete za to. Poslovni prihodi su na razini 65 milijuna kuna, imamo pozitivan financijski rezultat, što je bitno za pristupne fondove. Povećali smo proizvodnju pa možemo reći da sada stojimo dobro - rekao je Drago Osrečki, voditelj zajedničkih poslova u Unidalu.

Župan Galić obišao je Unidalov pogon te izrazio zadovoljstvo napredovanjem tvrtke. Zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Ivan Bosančić istaknuo je kako je Grad ponosan na Unidal, koji je u dvije godine krenuo naprijed, ostvaruje značajne prihode i zapošljava sve više ljudi. M.K.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike