TvObzor
PALI ANĐEO - ADAPTACIJA POPULARNOG ROMANA ZA MLADE

Gotička tinejdžerska romansa
Objavljeno 28. travnja, 2017.

Radnju “Palog anđela” pratimo kroz oči Lucinde „Luce” Price, sedamnaestogodišnjakinje koja živi naizgled običnim životom sve dok je ne okrive za zločin koji nije počinila. Kad ju pošalju u popravni dom Sword & Cross, upozna dvojicu mladića s kojima osjeća neočekivanu povezanost. Izolirana od svih i pateći od neobičnih vizija, Luce počinje istraživati tajne svoje prošlosti i otkrije da su mladići zapravo pali anđeli koji se već stoljećima bore za njezinu ljubav. Luce mora izabrati komu će dati svoje srce u epskoj borbi za istinsku ljubav.

Dugo očekivana filmska adaptacija svjetski popularnog romana za mlade autorice Lauren Kate, “Pali anđeo” napokon će se naći na velikim ekranima s glumačkom postavom punom mladih zvijezda. Film je režirao nagrađivani australski redatelj Scott Hicks.

Zvijezde „Palog anđela“ su Addison Timlin, Jeremy Irvine i Harrison Gilbertson te Joely Richardson. Lola Kirke, Sianoa Smit-McPhee, Daisy Head, Hermione Corfield i Malachi Kirby zaokružuju glumačku postavu.

Scott Hicks (“Sjaj”) režirao je film prema scenariju Michaela Rossa. Originalni scenarij adaptirali su Kathryn Price i Nicole Millard. U Hicksovu kreativnom timu su direktor fotografije Alar Kivilo, dizajnerica produkcije Barbara Ling, montažer Scott Gray, kostimografkinja Bojana Nikitovic i nagrađivani stilist za kosu i šminku Sallie Jaye.

Roman Lauren Kate objavljen je 2009. i odmah se našao na listi New York Times bestselera, nakon čega su uslijedila još tri nastavka i roman koji je kronološki prethodio izvornoj priči. Svi romani su se prodali u više od devet milijuna primjeraka u 30 zemalja u cijelom svijetu. (N.K.)

 
STVARANJE ČAROLIJE

Nije čudno da su za ovakvu fantastičnu priču vizualni efekti bili vrlo važni. Rukovoditelj za vizualne efekte Gunnar Hansen imao je zadatak oživiti mnoge nadnaravne elemente iz priče, od borbe prsa o prse u zraku do zastrašujućih sjena i brutalne vatre iz Luceinih vizija te svilenkastih i prozirnih krila palih anđela. Upravo su krila filmskoj ekipi bila najveći izazov. Barbara Ling dala je Hansenu i njegovu timu ideje i za skice krila: “Nisam nikad dotad pogledala film o palim anđelima. Nije mi bilo nimalo jednostavno zamisliti krila koja ne izgledaju poput ostalih stvarnih krila. Morala su izgledati kao mitska, a ne ptičja krila.”

POČETAK PRIČE

Producenti Mark Ciardi i Gordon Grey iz Mayhem Productions pristupili su Scottu Hicksu, poznatom australskom redatelju koji je režirao hit “Sjaj”, s idejom o filmskoj adaptaciji romana za mlade spisateljice Lauren Kate. “Zaintrigirala me priča”, izjavio je Hicks. “To je zapravo gotička tinejdžerska romansa koja se proteže kroz tisuće godina. Vrlo su mi se svidjeli likovi i pomislio sam kako imamo priliku snimiti nešto vrlo zanimljivo, a da se ne temelji na specijalnim efektima, nego na samim likovima do kojih će gledateljima biti stalo i koji će biti dovoljno kompleksni da se o njima može snimiti nekoliko filmova.”

Možda ste propustili...

“SKRIVENI VULKAN: ERUPCIJA IZ PONORA” PREMIJERNO NA VIASAT NATUREU

Zaronite u dubine najsnažnije vulkanske erupcije

Najčitanije iz rubrike