Osijek
POTENCIJAL ZA RAZVOJ TURIZMA

Općini Čepin 250.000 eura iz EU-a za Kolođvar
Objavljeno 26. travnja, 2017.

Srednjovjekovnu utvrdu Kolođvar Općina Čepin vidi kao potencijal za razvoj turizma pa je pokrenula proces restauracije ostataka te građevine. Korake prema tom cilju ubrzat će, smatraju u općinskoj upravi, sredstva iz fondova EU-a koja su odobrena za tu namjenu.

U Općini Čepin navode kako je nedavno potpisan sporazum u oviru Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija” s ministricom regionalog razvoja i fondova Europske unije Gabrijelom Žalac i gradonačelnikom Osijeka Ivanom Vrkićem.

- Urbanoj aglomeraciji Osijek dodijeljeno je nešto manje od 40 milijuna eura, a sredstva su namijenjena za projekte poslovne infrastrukture, kulturne baštine u funkciji razvoja turizma, urbane mobilnosti, toplinarstva, zapošljavanja, skrbi o ranjivim skupinama građana i drugim projektima od značaja za Grad Osijek te partnerske gradove i općine. Ponosni smo što je potpredsjednik Partnerskog vijeća Urbane aglomeracije Osijek Ivan Žeravica, zamjenik načelnika Općine Čepin, a kroz ovaj program Općini Čepin odobreno je 250.000 eura za izradu projektne dokumentacije potrebne za obnovu i restauraciju tvrđave Kolođvar – navodi načelnik Čepina Dražen Tonkovac. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike