Osijek
GRADSKO DRUŠTVO CRVENOG KRIŽA

Podjela paketa hrane i higijenskih potrepština
Objavljeno 25. travnja, 2017.

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek nositelj je projekta Fonda europske pomoći za najpotrebitije - “Humanitarni paket za Slavoniju 1”, u ukupnoj vrijednosti od 8,3 milijuna kuna, koji obuhvaća četiri županije. Temeljni je cilj projekta podjelom paketa hrane i higijenskih potrepština pomoći siromašnima ili osobama u riziku od siromaštva. Projekt obuhvaća korisnike koji su podijeljeni u pet kategorija: samci i kućanstva primatelji zajamčene minimalne naknade kojima je pravo utvrđeno rješenjem Centra za socijalnu skrb, osobe starije od 65 godina u samačkom ili dvočlanom kućanstvu s prosječnim mjesečnim primanjem od 1500 do 2000 kn (za dvočlano kućanstvo), samohrani roditelji s ukupnim primanjima kućanstva nižim od bruto minimalne plaće u RH (3120 kn), obitelji s troje i više djece s mjesečnim primanjima nižim od 5705 kn, samci ili obitelji s jednim ili više zaposlenih od kojih nitko nije dobio plaću u razdoblju dužem od četiri mjeseca. Korisnici pučkih kuhinja ili drugog programa kroz koji primaju topli obrok, kao i oni koji pomoć u hrani primaju kroz neki od projekata Fonda europske pomoći za najpotrebitije, mogu primiti isključivo paket osnovne materijalne pomoći (higijenski paket). Paketi su prilagođeni dobnim skupinama i njihovim potrebama. Plan je obuhvatiti 20.123 korisnika podjelom paketa hrane, tri puta za vrijeme trajanja projekta. Podjelom higijenskih paketa planira se obuhvatiti 21.027 korisnika jednokratnom podjelom.

Podjela paketa prvog ciklusa održat će se prema sljedećem rasporedu: u općinama Šodolovci, Vladislavci, Ernestinovo i Antunovac od 24. do 28. travnja, u općinama Vuka i Erdut od 2. do 5. svibnja, u općini Čepin i gradu Osijeku od 8. do 12. svibnja.

Budući da korisnička skupina obuhvaća veliki dio starijeg i teško pokretnog stanovništva, volonteri i djelatnici Gradskog društva Crvenog križa Osijek pakete će dostavljati na kućnu adresu. Oni koje djelatnici i volonteri ne zateknu na adresi dobit će obavijest s uputama kako naknadno preuzeti paket ili kako da ponovno zatraže dostavu na adresu. Drugi ciklus predviđen je za lipanj, a treći za kolovoz. M.Ba./E.B.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike