Regija
OPĆINA IMA VODOVODNU MREŽU

Otvorena posljednja
dionica vodovoda
Objavljeno 23. travnja, 2017.

CRNAC

U Velikom Rastovcu puštena je u pogon posljednja dionica vodovodne mreže na području Općine Crnac, ona od Velikog Rastovca do Breštanovaca.

Podsjetimo, područje općine do 2008. godine nije imalo ni metar vodovoda. Godinu poslije, tadašnji župan Tomislav Tolušić otvorio je radove u Crncu. Devet godina kasnije, područje cijele općine pokriveno je vodovodnom mrežom. Posljednje poglavlje bila je dionica Veliki Rastovac – Breštanovci, na čijem su područja postavljena 23 kilometara vodovodne mreže. Na prigodnoj svečanosti voda je potekla kod DVD-a u Velikom Rastovcu. Načelnik Mato Damjan odvrnuo slavinu, a prvu čašu vode popili su saborska zastupnica Vesna Bedeković, županijski pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove VPŽ-a Igor Andrović, zamjenik gradonačelnika Orahovice Darko Žužak i pročelnik grada Virovitice za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Mario Klement. Uz mnoštvo mještana svečanosti u Velikom Rastovcu nazočila je i obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, gradonačelnik Orahovice Josip Nemec, gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš, kao i brojni načelnici s područja VPŽ-a.

Investicija je vrijedna 5.400.000 kuna, od čega su 80 posto izdvojile Hrvatske vode, a ostatak Općina Crnac. Izvođač radova bila je Vodoprivreda Vinkovci. V. Grgurić

Možda ste propustili...

PREVENTIVNI PROGRAM “DUGINE BOJE”

Prepoznati tuđe i vlastite osjećaje

U UTORAK OD 16 DO 18 SATI

Darivanje krvi u OŠ Petrijevci

U ŠUMANOVCE PRISTIŽE SVE VIŠE HODOČASNIKA

Dan poljodjelaca, obiteljski dan, uz molitvu i druženje

Najčitanije iz rubrike