Regija
NAJAVLJEN PROGRAM OBILJEŽAVANJA

Županija slavi 807 godina od spomena
Objavljeno 20. travnja, 2017.

POŽEGA

Požeško-slavonska županija obilježava u petak, 21. travnja, svoj dan i 807 godina postojanja - prvi je spomen Požeške županije, naime, zabilježen 1210. godine. Uz ovaj dan priređen je bogat kulturno-umjetnički, društveno-politički i zabavni program.

- Obilježavanje Dana županije počinje u petak u 12.30 sati polaganjem vijenaca uz Spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu na Trgu 123. brigade. Nastavlja se svečanom sjednicom Županijske skupštine u Koncertnoj dvorani Glazbene škole. Na svečanu sjednicu doći će predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković sa suradnicima. U večernjim satima u Sportskoj dvorani “Tomislav Pirc” održat će se Humanitarni koncert za pomoć u liječenju djevojčice Rine Beble. Pozivam sve naše građane da u petak svi zajedno od 20 sati budemo na koncertu i pokažemo da stanovnici naše županije pomažu kad je najteže – pozvao je župan Alojz Tomašević na što veći odziv za malu Rinu.

Predsjednik Sindikata radnika u upravi, Ljuban Čolić, izvijestio je da su i među članovima sindikata proveli akciju za Rinu - djelatnici su izdvajali po 100 kuna i prikupili 5000 kuna.

Program se nastavlja u subotu na Trgu Sv. Trojstva, kada se za mladi Uskrs organizira Uskrsni sajam.

– Na sajmu će biti ponuda poljoprivrednih proizvoda naših proizvođača, OPG-ovi svih općina i gradova. Moći će se vidjeti, kušati i kupiti domaće proizvode. Štandovi naših proizvođača bit će postavljeni od 8 do popodnevnih sati i pozivam građane da daju podršku našim malim proizvođačima i OPG-ovima. Otvorenje sajma predviđeno je za 10 sati. Već po tradiciji organiziramo 6. Županijski kulturni mozaik, ove godine u Lipiku, od 17 sati. Sudjeluje više od 500 izvođača iz 20 kulturno-umjetničkih udruga. Svake godine nastojimo da se ta priredba održi u drugom mjestu naše županije. Mozaik je prilika da svi zajedno uz pjesmu proslavimo Dan županije – istaknuo je župan Tomašević.

U subotu, 22. travnja, od 18.30 sati u katedralnoj crkvi sv. Terezije Avilske služit će se sveta misa za poginule branitelje i sve stanovnike županije koji su preminuli u proteklom vremenu.

– Pozivam sve građane da se uključe u obilježavanje Dana županije jer to su zavrijedili naši branitelji, svi mladi ljudi koji će ovoga ljeta završiti jednu stepenicu svoga školovanja i upisati se dalje, pripremati se za razvoj naše županije – pozvao je župan Tomašević, najavivši i 26. travnja održavanje Doručka s hrvatskih farmi, koji organizira ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. AGM Kruna

Možda ste propustili...

NA VIJEĆU UZ DAN OPĆINE PETRIJEVCI I O NOVIM PROJEKTIMA

Priključci na odvodnju za građane će biti besplatni

ZA DJECU OD 3 DO 11 GODINA

Otvara se Šumski pedagoški centar

"DAVOR ŠOPLOHER – (NE)ZABORAVLJENI HEROJ!"

45 kilometara u sjećanje na ratnog zapovjednika

Najčitanije iz rubrike