Sport
RUKOMETNA LIGA ZA PRVAKA: NEXE - SPAČVA VINKOVCI

Josip Božić Pavletić: Svi nas žele iznenaditi, ali sve ovisi o našem pristupu
Objavljeno 14. travnja, 2017.

Vezani članci

RUKOMETNA LIGA ZA PRVAKA: NEXE - SPAČVA VINKOVCI

Dino Vukušić: Biti bar stepenicu više od osnovnog dijela prvenstva

Desno krilo NEXE-a Josip Božić-Pavletić ove je sezone prošao doista “sito i rešeto”. Nakon gotovo godinu dana vratio se na teren, brzo je uhvatio formu, dobio poziv za hrvatsku reprezentaciju, sudjelovao na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj pa se opet ozlijedio.

Uslijedila je ponovno terapija i povratak na teren, stoga je najlogičnije pitati ga kakvo je trenutno zdravlje.

- Ha, dobro je. Ništa ne boli. U početku je bilo nesigurnosti, ponovno hvatanja forme, ali sada je sve dobro i idemo završiti posao.

Završiti posao za NEXE znači biti ponovno drugi u Hrvatskoj i osigurati SEHA ligu. Svake sezone od momčadi koja je u SEHA konkurenciji uglavnom u podređenom položaju postajete momčad koja je u većini susreta apsolutni favorit.

- Istina, mislim kako konkurencija u Ligi za prvaka uglavnom svoju priliku vreba protiv nas, a ne protiv Zagreba. I svjesni smo kako smo favoriti, ali sve je na kraju u našem pristupu. Ako budemo pravi, a ne sumnjam da će tako biti s obzirom na to kako radimo na treningu, onda ćemo taj naš status i kvalitetu i opravdati. Neće biti lagano, sezona se bliži kraju, ali nije nam ovakva situacija prvi put. Svake godine ponavlja se isto, a već smo dokazali kako smo znali kvalitetno odigrati završnicu hrvatskog prvenstva.

U prvom kolu Lige za prvaka danas (18 sati) u Našicama dočekujete Spačvu-Vinkovci.

- Drago mi je što je još jedan slavonski klub, eto i nama jedno bliže gostovanje. Znamo ih dobro, igrali smo ove sezone i prijateljske utakmice i Kup, tamo su naši Dundović i Tomas. Mislim kako su puno neugodniji na domaćem terenu. Zato pred našom publikom moramo od prve minute pokazati tko je kvalitetnija momčad i tako se ponašati od početka.

Josipa Božića-Pavletića sve više dovode u kontekst odlaska u PPD Zagreb na kraju sezone. Navodno je to sve već riješeno?

- Ja sam do sedmog mjeseca pod ugovorom s NEXE-om i tako se ponašam. Treba na što bolji način završiti sezonu do kraja. A sve ostalo imat ćemo dosta vremena komentirati - zaključio je Josip Božić-Pavletić.

Krešimir LACKOVIĆ
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike