Sport
RUKOMETNA LIGA ZA PRVAKA: NEXE - SPAČVA VINKOVCI

Dino Vukušić: Biti bar stepenicu više od osnovnog dijela prvenstva
Objavljeno 14. travnja, 2017.

Vezani članci

RUKOMETNA LIGA ZA PRVAKA: NEXE - SPAČVA VINKOVCI

Josip Božić Pavletić: Svi nas žele iznenaditi, ali sve ovisi o našem pristupu

Lijevo krilo Spačve Vinkovci Dino Vukušić među najboljim je krilnim igračima Premijer lige ove sezone. Pokazuje to i statistika, šut mu je odličnih 82 posto (31/36), s lijevog krila još bolji, 84 posto (26/31). U posljednjoj utakmici prvog dijela sezone protiv Ribole Kaštela, koju su Vinkovčani morali pobijediti da bi se plasirali u Ligu za prvaka, Vukušić je uz Marina Jurića sa šest pogodaka bio najbolji strijelac Spačve.

- Tu sam utakmicu ja iskočio, u nekim drugim najviše pogodaka je zabio netko drugi. Držimo se pravila da nema soliranja i igranja za vlastitu statistiku, jer ako je momčad uspješna, bit će uspješan i pojedinac. Željeli smo ove godine ostvariti što bolji plasman i uspjeli smo u tome upravo zbog toga što smo igrali momčadski. Jako smo dobra klapa kako na utakmicama i treninzima tako i izvan dvorane i doista sam sretan što sam dio ove momčadi, pričao je 23-godišnji Osječanin koji je u svom matičnom klubu igrao završnicu kadetskog prvenstva kad su u finalu izgubili od Zagreba.

Dino je u to vrijeme bio i na širim popisima reprezentativaca. Kakve su mu sada ambicije?

- Trenutno mi je najvažnije da završimo sezonu što uspješnije i, ako bude moguće, plasirati se bar stepenicu više na kraju sezone. Završavam četvrtu godinu na Pravnom fakultetu i imam još jednu godinu, pa kada to riješim, onda se mogu posvetiti rukometu. Želja mi je jednoga dana okušati se u jednoj od boljih liga u Europi - primjerice u Njemačkoj. Hoće li se to ostvariti, vidjet ćemo.

U petak, u 18 sati, Spačva igra prvu utakmicu u Ligi za prvaka. Gostuju u Našicama kod NEXE-a, gdje su Vinkovčani u pravili gubili. I ovaj je put NEXE favorit, ali se Dino nada kako bi mogli iznenaditi.

- Idemo odigrati maksimalno koliko možemo, a uvjeren sam da možemo osvojiti bar bod. Svi smo u momčadi "nabrijani" i želimo pokazati da nismo slučajno došli u završnicu prvenstva. Svaki bod nam je jako važan i u svakoj utakmici ćemo ići maksimalno kako bismo ostvarili što bolji plasman u sezoni u kojoj smo već ostvarili povijesni rezultat - rekao je Dino Vukušić.

Antun GRGIĆ
Najčitanije iz rubrike