Osijek
PRISTAO PRVI KRUZER

Za doček - slavonski okusi i zvuci tamburice
Objavljeno 6. travnja, 2017.

U 15.10 sati prvi turisti s kruzera Prinzessin Sisi preko putničkog riječnog pristaništa Galija stupili su na dravsku šetnicu i tako otvorili ovogodišnju sezonu kruzer-turizma na Dravi. Pristiglo je 119 turista, mahom Austrijanaca, koji su na proputovanju od Beča do Beograda.

A da bi im ovo otvorenje sezone, pa i za većinu njih prvi dolazak u Slavoniju, ostalo u pamćenju, Turistička zajednica Osječko-baranjske županije organizirala im je prigodan doček.

- Angažirali smo nekoliko lokalnih poljoprivrednih proizvođača kako bi se gostima predstavili okusima, ali i zvucima ovog kraja - kaže Antonio Sobol, direktor TZ OBŽ-a.

Pa tako su goste graševinom i cabernet sauvignonom ponudili iz Podruma Čočić, OPG Đurković iz Marjančaca kriškama kozjeg sira, a OPG Glavaš suhomesnatim delicijama.

- Ovo je samo u prigodi prvog dolaska - iskreno kazuje Sobol.

Turisti naravno nisu preskočili slavonsku dobrodošlicu, iako je planiran samo brzi prolazak, zadržali su se ipak dodatnih pola sata. No, program ih je tjerao dalje, čekali su ih autobusi koji su ih odvezli na izlet u Kopački rit, a po povratku uslijedio je i poslijepodnevni razgled Osijeka. Prvi je kruzer osječko riječno pristanište napustio nešto prije 21 sat.

Kruzer Prinzessin Sisi još će osam puta tijekom ove sezone pristajati uz “Galiju”, idući put početkom svibnja.

- Imamo najavu dobre sezone, očekujemo pristajanje ukupno 78 kruzera. Ovo bi ujedno trebala biti i najdulja sezona, dolazak posljednjeg kruzera - River discovery II. najavljen je za drugu polovinu listopada - rekao je Goran Ilić iz Lučke uprave Osijek.

Dario KUŠTRO
SPAJANJE SEZONE

Do sada je kroz Osijek, prema evidenciji Lučke uprave, prošlo ukupno 16.600 turista. Pojedinačno najviše 2014. godine - njih 5400. Nije zanemarivo ni to što kruzeri u Osijek dovode goste tijekom srpnja i kolovoza, što je svojevrsno spajanje proljetno-jesenske (kongresne) sezone.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POVRATAK TRADICIJE U NEDJELJU

Na osječkoj Autopiji opet je kao nekada

2

OBILJEŽEN SVJETSKI DAN NEPUŠENJA

Mlade treba osnažiti za suprotstavljanje duhanu

3

KOPAČKI RIT, PRAVO MJESTO ZA OPORAVAK OD IZOLACIJE

Povratak prirodi čamcem kroz
zelenu oazu nadomak gradu