Osijek
EKONOMSKA ŠKOLA I FINANCIJSKA PISMENOST

Učenici će uz društvenu igru učiti kako se osigurati od životnih rizika
Objavljeno 29. ožujka, 2017.

Učenici četvrtih razreda Ekonomske i upravne škole Osijek u ponedjeljak su imali prilike zaigrati društvenu igru pod nazivom “Manje rizika, više zabave” u koju ih je uvela pjevačka zvijezda Damir Kedžo.

Posrijedi je suradnja koju je ta osječka škola ostvarila s Hrvatskim uredom za osiguranje u povodu Svjetskog i Europskog tjedna novca koji se obilježava od 27. ožujka do 2. travnja, a svrha ove edukativne kampanje “Znanje je najbolje osiguranje”, pod pokroviteljstvom Ministarstva financija i Ministarstva znanosti i obrazovanja, je podizanje financijske pismenosti među mladim ljudima.

Kako nam je rekla Nives Grgurić, voditeljica Odjela pravnih poslova u Hrvatskom uredu za osiguranje koji okuplja sva osiguravajuća društva, projekt financijske pismenosti traje još od 2009. godine.

- Željeli bismo pomoći mladima u stjecanju financijske pismenosti i upoznati ih kakvu ulogu ima osiguranje u njihovu svakodnevnom životu i budućnosti. Upravo u tom cilju izdali smo društvenu igru edukativnog karaktera pod nazivom “Manje rizika, više zabave”. Posrijedi je igra u kojoj djeca prepoznaju različite životne situacije i razne rizike koji ih okružuju poput prometne nesreće ili oštećenja imovine te na koji način im osiguranje može pomoći. Tu igru ćemo poslati svim osnovnim i srednjim školama, uz suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja te Agencije za odgoj i obrazovanje, a u Osijeku smo održali edukativnu radionicu gdje smo uz pomoć našeg promotivnog predstavnika, pjevača Damira Kedže, približili osiguranje srednjoškolcima - istaknula je Grgurić. D. Celing

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike