Osijek
SVEČANI KONCERT

Slavonsko tamburaško društvo Pajo Kolarić proslavilo 63. rođendan
Objavljeno 25. ožujka, 2017.

Slavonsko tamburaško društvo Pajo Kolarić na prvi je dan proljeća obilježilo svoj 63. rođendan, a proslavili su ga svečanim koncertom održanim u petak u Domu HV-a. U programu su sudjelovale sve Pajine generacije, od najmlađih članova Škole tambure, preko juniorskog do seniorskog orkestra i vokalne skupine „Šokadija“. Na pozornici se našlo više od stotinu aktivnih članova Društva, uz soliste Ingu Vrebac, Ljiljanu Šutalo, Valentinu Gyerek, Željka Ergotića i Željka Lončarića Žeca.

- U 63 godine kroz Društvo je prošlo više od 2000 polaznika škole te sudionika orkestara i zborova. Koncert je prigoda pokazati umijeće naših članova, a najponosniji smo na svoje osnovnoškolce koji su prvi puta tamburu u ruke uzeli u rujnu prošle godine i već su spremni izaći na pozornicu i pokazati što su naučili, rekao je Denis Škugor, predsjednik Slavonskog tamburaškog društva „Pajo Kolarić“.

Šansu za nastup dobili su i najmlađi članovi Društva, a mnogima je od njih to bio i prvi nastup pred publikom.

- U početnoj sam skupini i učim svirati od prošle jeseni. Najmlađi sam u obitelji i nastavljam tatinim stopama, a inače jako volim glazbu. U ovih nekoliko mjeseci naučio sam mnogo, ispričao nam je polaznik Pajine škole Fran Kudeljnjak.

Dvorana je bila prepuna posjetitelja koji su uživali u rođendanskom konceru i dali potporu svim sadašnjim i bivšim članovima koji su sudjelovali u programu. Nazočnima se, među ostalima, obratio i Željko Kraljičak, dožupan Osječko-baranjske županije: "Kada govorimo o bogatstvu kulturno-tradicijske baštine grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, tada pomislimo na Društvo Pajo Kolarić, na sve generacije koje su uveseljavale naše sugrađane i pritom njegovali našu baštinu, naše pjesme, našu tamburu i sve ono što simbolizira bogatstvo Slavonije.“ Dorotea Horvat

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike