Regija
U VUKOVAR PRISTAO PRVI OD OČEKIVANIH 186 KRUZERA

Dobrodošlica za prve turiste s kruzera
Objavljeno 25. ožujka, 2017.

VUKOVAR

U grad Vukovar pristigli su turisti s prvog kruzera ove godine, a na pristanu pokraj šetnice uz Dunav došli su im dobrodošlicu izraziti predstavnici gradskih vlasti.
Kruzer je stigao iz Mađarske, a za turiste koji silaze u Vukovar bili su postavljeni štandovi s lokalnim proizvodima – vino, rakija, suhomesnati proizvodi, langošice...

– Ove godine očekujemo sveukupno 186 kruzera. U 2016. godini pristigao nam je 221 kruzer, od toga najviše, čak 50 posto, čine Amerikanci i oko 30 posto Nijemci. Manji je broj najavljenih kruzera u 2017. godini stoga što je jedan brodar otkazao za cijelu Hrvatsku – kazala je pročelnica gradskog Odjela za kulturu i turizam Marina Sekulić dočekujući turiste zajedno s direktoricom Turističke zajednice Grada Vukovara Jasnom Babić. Naglasila je Sekulić pritom i kako Grad Vukovar radi na promicanju turističke ponude, posebice nautičkog turizma, na svjetskim sajmovima. Kruzing je naime, jedan od značajnijih segmenata nautičkog turizma.
Inače, u Vukovaru turisti imaju priliku vidjeti baroknu jezgru grada, Gradski muzej Vukovar i Muzej vučedolske kulture za koji je Grad Vukovar omogućio fakultativni obilazak za zainteresirane turiste.

– Kruzeri u Vukovar pristižu od 2001. godine tako da već dugi niz godina sustavno radimo na pojačavanju turističke ponude kojom bismo privukli turiste na duži boravak u našem gradu. Dakako, tome bi svakako pomoglo ostvarivanje mogućnosti plaćanja u eurima jer turistima mijenjanje novca predstavlja problem – naglasila je ravnateljica vukovarske TZ Jasna Babić.S.Butigan

Možda ste propustili...

VATROGASNA EDUKACIJA I PREVENCIJA

Učenici upoznali vatrogasnu opremu

NA 7. OTVORENOM PRVENSTVU SLAVONIJE U RAKETNOM MODELARSTVU

Đakovčani ekipno i pojedinačno treći

(PRE)ZADUŽENO 8,5 % RADNO SPOSOBNIH GRAĐANA

Obveze ne podmiruje 1310 Đakovčana, duguju 14 mil. €

Najčitanije iz rubrike