Regija
KRENULA REKONSTRUKCIJA DOTRAJALOG VODOVODA I KANALIZACIJE

Prva je na redu miholjačka Ulica Zrinsko-Frankopanskih
Objavljeno 8. svibnja, 2024.
DONJI MIHOLJAC - U Donjem Miholjcu počela je dugo očekivana rekonstrukcija vodovoda i kanalizacije u sklopu projekta Razvoj vodno-komunalne infrastrukture na uslužnom području Miholjačkog vodovoda.

Radovi su počeli u Ulici Zrinsko-Frankopanskih, gdje će se izvršiti rekonstrukcija vodoopskrbe i mješovite odvodnje. Riječ je o dionici između Kolodvorske i Ulice Ivana Gorana Kovačića, područje oko autobusnog kolodvora. Nakon polaganja vodovoda i kanalizacije uredit će se i javnoprometne površine.

- Ovim zahvatom bit će u potpunosti zamijenjena vodovodna i kanalizacijska infrastruktura. Bit će postavljena i nova javna rasvjeta te asfaltirana cesta. Uredit će se autobusni peroni, parkirališna mjesta i pješačka staza - kazao je gradonačelnik Goran Aladić.

Zbog dovoza potrebnog materija i strojeva, pojačan je promet gradskim središtem, a područje oko autobusnog kolodvora zatvoreno je.

- Tijekom radova molimo građane i sve sudionike u prometu za strpljenje te da se pridržavaju prometovanja u skladu s postavljenom prometnom signalizacijom - poručio je gradonačelnik.

Nakon Zrinsko-Frankopanske, slijede radovi na rekonstrukciji vodoopskrbnog i kanalizacijskog cjevovoda u ulicama Ivana Gorana Kovačića, Augusta Šenoe i Basaričekovoj.

- Nakon provedenog javnog natječaja za izvođače radova u planu je rekonstruirati vodovode i kanalizacije i u tim gradskim ulicama. Rekonstrukcija cjevovoda u njima nužnost je, jer sadašnji su stari nekoliko desetljeća, a česta puknuća cijevi dovode do velikih gubitaka vode i poremećaja u vodoopskrbi. Zato je stare cijevi nužno zamijeniti novima i građanima osigurati normalnu i kvalitetnu vodoopskrbu - naglasio je Aladić.

Inače, projektom Razvoj vodno-komunalne infrastrukture na uslužnom području Miholjačkog vodovoda u planu je izgradnja kanalizacijske mreže u ulici Ciglana u Donjem Miholjcu te izgradnja vodovodne mreže u duljini 6,7 kilometara u naselju Krunoslavlju u Općini Viljevo. Također, predviđena je izgradnja odvodnje u miholjačkim naseljima Sveti Đurađ i Podgajci Podravski.

Ukupna vrijednost spomenutih radova u sklopu Aglomeracije Donji Miholjac iznosi 15,6 milijuna eura. Od toga će gotovo 10 milijuna eura biti osigurano iz europskih sredstava u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Preostali iznos za kapitalnu investiciju izdvojit će iz svojih proračuna Hrvatske vode, Općina Viljevo i Grad Donji Miholjac. Snježana Fridl
Najčitanije iz rubrike