Osijek
NAKON NAJAVE BLOKADE TVRĐAVICE

Ograničit će brzinu na 30 km na sat i postaviti treptače
Objavljeno 22. ožujka, 2017.

Vezani članci

MJEŠTANI TVRĐAVICE NAJAVLJUJU:

Ili usporite promet, ili ćemo blokirati cestu!

Nakon što su mještani Tvrđavice najavili blokadu prometnice u svom mjestu zbog neodgovornih vozača koji ne poštuju ograničenje brzine, Grad Osijek odmah je reagirao i problem će uskoro biti riješen.

- Na ulazu u mjesto postavit će se znak ograničenja brzine na 30 kilometara na sat. Naručili smo i treptače, koji će usporavati promet. Trebali bi stići za 15 - 20 dana i nadam se da će to pridonijeti sigurnosti mještana Tvrđavice - kazao je Ivan Vrkić, osječki gradonačelnik.

Podsjetimo, odnedavni mještanin Tvrđavice Dubravko Šokčević najavio je da će zajedno s 15-ak roditelja male djece na bilo koji način pokušati usporiti promet jer se vozači ondje ne pridržavaju ograničenja brzine i time ugrožavaju život i djece i odraslih. Šokčević i sam ima troje male djece i, kako je naveo, boji se da neko dijete slučajno ne iziđe na ulicu da se ne bi dogodila tragedija. Zadovoljan je odgovorom iz Grada Osijeka.

- Znao sam i prije da gradonačelnik ima pozitivan stav u svezi s rješavanjem problema prebrze vožnje u Tvrđavici, no više je tu bila u pitanju neusuglašenost samih mještana i Mjesnog odbora. Ovo je prvi korak u rješavanju problema i zahvaljujemo na tome što Grad planira poduzeti. Međutim, mi i dalje nastavljamo našu inicijativu da Tvrđavicu učinimo sigurnom za život najmlađih - kazao je Dubravko Šokčević.

Šokčević je u ranijim izjavama kazao kako do sada nije postavljen ni jedan tzv. ležeći policajac zbog tvrtke koja je radila procjenu da u njihovoj ulici to nije preporučljivo, no tražio je zajedno s mještanima bilo kakvo rješenje da se ipak nešto učini u pogledu prometne sigurnosti u Tvrđavici. Grad Osijek odmah je poduzeo sve što je u njihovoj mogućnosti i Tvrđavica će uskoro biti sigurnije mjesto za život. S. Lacić

SNIMIO PREBRZI AUTOBUS

Kako bi dokazao da je doista veliki problem prebrza vožnja u Tvrđavici, Dubravko Šokčević prošloga je tjedna snimio školski autobus koji u poslijepodnevnim satima vozi brzinom većom od 70 kilometara na sat. Sada je ondje najveća dopuštena brzina ograničena na 50 kilometara na sat.

Možda ste propustili...

PETAK I SUBOTA

Pomozite, darujte krv

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

Najčitanije iz rubrike