Osijek
GODIŠNJA SKUPŠTINA OSJEČKE UDRUGE PČELA

NO optužio predsjednika za kriminal pa ga ovaj raspustio
Objavljeno 20. ožujka, 2017.

Umjesto konstruktivnom raspravom s ciljem unaprjeđenja zajedničkog rada, godišnja skupština osječke udruge Pčela završila je iznošenjem teških optužbi članova nadzornog odbora na račun predsjednika udruge Slavka Stojanovića, a potom i opozivom nadzornog odbora od strane, kako tvrde njegovi članovi, upitno legitimne većine.

Naime, kada je nadzorni odbor u sastavu Zvonko Mihaljević, Branko Kubat i Vesna Maslač, sukladno dnevnom redu, krenuo s čitanjem pojedinačnih izvješća o radu nazdornog odbora, zbog onoga što je u izvješćima pisalo, Stojanović je izlaganja prekinuo i odmah pozvao okupljeno članstvo na izglasavanje nepovjerenja NO-u.

- Predsjednik NO-a Branko Kubat pred svima je pročitao svoj dio izvješća u kojemu je svima jasno objelodanio saznanja NO-a kako vodstvo udruge, na čelu sa Slavkom Stojanovićem, kontinuirano čini kriminalne radnje, zlorabi položaj, vodi udrugu i troši novac udruge na netransparentan način, ne poštuje Statut udruge, nenamjenski troši sredstava udruge te se generalno neodgovorno ponaša prema članstvu okupljenom u zajednicu s ciljem promoviranja i razvoja pčelarstva. Iznošenje izvješća je prekinuto, a meni i gospođi Maslač nije pružena prilika da pročitamo svoja izvješća, nego je izvješće Kubata stavljeno na glasanje i nije prihvaćeno. Nakon toga predsjednik je pokrenuo izglasavanje nepovjerenja nadzornom odboru koji je potom i razriješen. Odmah nakon toga izabran je novi nadzorni odbor. I sve to mimo statutarnih odredbi o načinu vođenja skupštine i provjeravanja prava za glasanje okupljenjih članova - kaže Zvonko Mihaljević, sada već bivši član NO-a.

Tvrdi da su odluke skupštine nevažeće, jer o njima nije glasovalo 51 posto članova s pravom glasa koji se zaslužuje s minimlano četiri dolaska na sastanke udruge u protekloj godini i s uredno plaćenom članarinom do 1. veljače 2017. godine. Uz to, nevjerojatno je, kaže, da je nadzorni odbor smijenjen samo zato što se usudio progovoriti o kriminalnim radnjama vodstva udruge.

Predsjednik udruge Slavko Stojanović bio je nedostupan za komentar ove situacije, kao i općeg stanja u kojem se nalazi udruga Pčela. Dok je ono što se na ovoj skupštini dogodilo potvrđeno zapisnikom sa sastanka. I. Solar

Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

Najčitanije iz rubrike