Regija
BELJSKA PODRUŽNICA NEZAVISNOG HRVATSKOG SINDIKATA

Prikupljat će hranu za siromašne
Objavljeno 17. ožujka, 2017.

BELI MANASTIR

Novoosnovana beljska podružnica Nezavisnog hrvatskog sindikata na belomanastirskom središnjem trgu, 25. ožujka (subota), organizirat će humanitarnu akciju prikupljanja hrane koja će trajati od 9 do 12 sati. Prikupljenu hranu donirat će obiteljima beljskih djelatnika i ostalim Baranjcima slabijeg imovinskog stanja.

- Budući da u Baranji, kao i u cijeloj Hrvatskoj, ima obitelji koje iznimno teško žive, odlučili smo im pomoći. Naš sindikat ne želi se usko vezati samo uz probleme u tvrtki, nego nastoji uspostaviti kontakt sa svim općinama u Baranji, Gradom Belim Manastirom, Županijom i saborskim zastupnicima s ovih prostora, a sve kako bi pomogli potrebitima - kažu u Sindikatu. Podsjećaju na problem gladne djece u belomanastirskoj osnovnoj školi, zbog čega je u jedini baranjski grad 2015. godine stigla i predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, tada kao predsjednička kandidatkinja, a za njom i Milanka Opačić, bivša ministrica socijalne politike i mladih.

- Problem u školi je riješen, ali na terenu se i nadalje susrećemo sa siromaštvom, pa čak i među zaposlenima - kažu sindikalci, pozivajući sve Slavonce, Baranjce, načelnike baranjskih općina i saborske zastupnike s ovih prostora da se priključe ovoj akciji kako bi skupili što više hrane. Tvrde kako ovo rade najviše zbog djece. Akciji su potporu dali, pa će joj se i priključiti, saborski zastupnik Ivan Anušić i gradonačelnik Belog Manastira Ivan Doboš.

- Obojica će, zajedno s nama, biti na trgu i primati doniranu hranu. To ne znači da su baranjskim načelnicima “zaključana vrata”. Dapače, apeliramo da se priključe akciji te iz svojih proračuna osiguraju makar minimalne iznose i za njih kupe hranu - poručuju iz Nezavisnog hrvatskog sindikata.

Akciju će, dodaju, provesti zajedno s članovima udruge “Prijatelji svetog Martina”, koja skrbi o dvije socijalne samoposluge u kojima će završiti eventualni višak prikupljene hrane. Najavljen je i dolazak sindikalnih predstavnika iz Kutjeva. I. Getto

Akcija će se održati 25. ožujka, od 9 do 12 sati, na središnjem belomanastirskom trgu

Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENA DRUGA PJESNIČKA ZBIRKA

’’Študiranja gospoje Šokice’’ Sandre Kopić

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

Najčitanije iz rubrike