Crna kronika
NEMIRNO SUBOTNJE JUTRO

U pola sata dva teža sudara na ulicama Osijeka
Objavljeno 26. veljače, 2017.

Ekipa za očevid Policijske uprave osječke-baranjske i vučna služba imali su u subotu u prijepodnevnim satima pune ruke posla. U razmaku od pola sata dogodile su se dvije prometne nesreće u povodu kojih su morali intervenirati.

Prva nesreća dogodila se na Vinkovačkoj cesti, oko 8.30 sati, nedaleko od nadvožnjaka Južne osječke obilaznice. Iz još neutvrđenih rezloga vozač Renaulta Clio izgubio je nadzor nad upravljačem, nakon čega je automobil prvo “zaplesao” na cesti, a potom se zabio u nekoliko prometnih znakova. Od siline udara Clio je, snažno udarivši prednjim dijelom, slomio nosač znaka koji vozače usmjerava prema Južnoj obilaznici, odnosno središtu Osijeka. Prednji dio Clia u potpunosti je uništen, a iz hladnjaka i motora iscurila je i voda i ulje, pa su na mjestu nesreće intervenirale i službe koje su cestu očistile. Kako Clio nije bio u voznom stanju, s ceste ga je maknula šlep-služba. Teže ozlijeđenih, srećom, nije bilo.

I dok je trajao očevid prometne nesreće na Vinkovačkoj cesti, sudar se dogodio i na raskrižju Gundulićeve i Stepinčeve ulice te Trga Franje baruna Trenka (kod bivšeg Lovačkog roga). U ovoj nesreći koja se zbila oko 9 sati, sudjelovala su dva automobila, Opel i Volkswagen, koji su se sudarili prednjim dijelom. I u ovom slučaju nastala je veća materijalna šteta na vozilima, dok ozlijeđenih, srećom, nije bilo. Do dolaska policije te očevida, promet ovim frekventnim raskrižjem bio je otežan. Nakon obavljenog očevida oba automobila maknuta su s ceste i odvezena šlep-službom, a raskrižje je očišćeno od dijelova automobila i tekućine koja je istekla iz hladnjaka i motora.

Što su bili točni uzroci ovih dviju nesreća - nepreilagođena brzina, oduzimanje prednosti ili skliski kolnik - znat će se kada stignu rezultati policijskog očevida.

Milan BUGARIĆ
DEVET PROMETNIH NESREĆA

U subotu i prvih sedam sati nedjelje, na cestama Osječko-baranjske županije evidentirano je devet prometnih nesreća u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene. Kako stoji u priopćenju Županijskog centra 112 - područni ured Osijek, najviše se nesreća, njih čak sedam, dogodilo na osječkom području. U tih sedam prometnih nesreća dvije su osobe zbog lakših ozljeda zatražile liječničku pomoć. Po jedna prometna nesreća dogodila se na području koje pokrivaju Policijska postaja Beli Manastir i Našice.

čeka se očevid

UZROCI SUDARA JOŠ SE NE ZNAJU

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike