Regija
PREDSJEDNICA OTVORILA 50. ŠOKAČKO SIJELO

Mateja Čolić – Šokački cvit 2017.
Objavljeno 25. veljače, 2017.

Galeriju fotografija pogledajte OVDJE.

 

ŽUPANJA

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović u petak je u Županji na prigodnoj svečanosti otvorila jubilarno 50. Šokačko sijelo koje se do 28. veljače održava pod sloganom „Oj Županjo, oj Županjo, bečki perivoje…“. 
- Ova manifestacija već pet desetljeća slavi šokačku radišnost, tradicijsku kulturu, a prije svega radost života. Šokačko je srce otvoreno kao ravnica. Spremno ugostiti, počastiti, zapjevati zaplesati, sve to na jednom mjesto okupljeno kako bi se predstavilo na ovoj smotri, kazala je Grabar Kitarović. Istaknula je kako je ponosna na domoljublje građana Županje jer je upravo u Županji očuvan hrvatski izraz autentičnosti narodnog stvaralaštva. Osvrnula se i na situaciju u hrvatskom društvu rekavši poručivši  ju posebice brine odlazak mladih iz Hrvatske te nezaposlenost žena i mladih. Založila se za što hitnije pokretanje mjera za oživljavanje gospodarstva.
Gradonačelnik Županje i Davor Miličević ustvrdio je kako su Županja i Županjci duboko srasli sa Šokačkim sijelom, manifestacijom koja svake zime uoči korizme ljepotom tradicijske kulture grije njihova srca i duše. Brojnim posjetiteljima u kinu Mladost obratili su se i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.  Upriličen je i izbor najljepše djevojke u narodnoj nošnji,  a za laskavi naslov natjecalo se 11 djevojaka s područja županjske Posavine i Baranje. “Šokačim cvitom 2017.”, proglašena je Mateja Čolić iz Županje, prva pratillja je Ana Filipović iz Županje, a druga je pratilja Dorotea Matanov iz Duboševice. M.Lešić Omerović

Možda ste propustili...

ULAGANJE OD 570.000 EURA

Nove prostorije za NK Šipovac

NA VIJEĆU UZ DAN OPĆINE PETRIJEVCI I O NOVIM PROJEKTIMA

Priključci na odvodnju za građane će biti besplatni

Najčitanije iz rubrike