Regija
SLAVLJE ANTUNA I KATICE

60 godina braka
Objavljeno 22. veljače, 2017.

VINKOVCI

Mnogi brakovi brzo pucaju, no to nije slučaj kod Antuna Baumschabela (87) i Katice Baumschabel (82), koji su proslavili 60 godina braka te su se prisjetili prvih zajedničkih dana i svega onoga što nosi skladni zajednički život.

- Upoznali smo se slučajno, moj stric je bio 36 godina župnik u Lovasu i kad je otišao u mirovinu, otac moje supruge Katice ga je selio. U toj selidbi došla je Katica i tako smo se praktički upoznali. U ono doba nije bilo mnogo čekanja. Mi smo se pet puta vidjeli i odlučili se na brak. Kad smo se vjenčali došli smo u Vinkovce, u roditeljsku kuću gdje sam se rodio i gdje i danas živimo - rekao je Antun.

Antun kaže da se mnogo radilo u poljoprivredi, imali su veliki vinograd i nije bio lagan život, ali nisu imali nikakvih svađa u braku.

- Mi smo se slagali odlično, nikad nije bilo nekakvih svađa i razmirica kao što toga ima danas. Kako bi rekla jedna naša susjeda, to nisu svađe u braku, nego samo razmjena mišljenja - rekao je Antun.

Katica i Antun dobrog su zdravlja i vitalni su, uvijek spremni na šalu i dosjetke. Posebno kad se svi okupe, kao što je bilo na proslavi.

Na proslavi se okupila cijela obitelj. Prije proslave uslijedila su fotografiranja za uspomenu uz tortu na kojoj je bila brojka 60.M.Kokaj

Možda ste propustili...

U BELIŠĆANSKOJ KNJIŽNICI

Nova kreativna radionica za djecu

"DAVOR ŠOPLOHER – (NE)ZABORAVLJENI HEROJ!"

45 kilometara u sjećanje na ratnog zapovjednika

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

Najčitanije iz rubrike