Sport
ODBOJKAŠKA SUPERLIGA

U Gradskom vrtu važna podrška “sedmog igrača”
Objavljeno 18. veljače, 2017.

Natjecanje u elitnom odbojkaškom razredu stiže do kraja prvog dijela. Osnovni dio Superlige službeno završava ovog vikenda, a nakon što se odigra 14. kolo, klubovi će biti podijeljeni po jakosnim skupinama.

Ostala je još dvojba tko će biti četvrti sudionik najjače, prve skupine odbojkašica, a ta dvojba bit će razriješena u subotu navečer, nakon što završe utakmice u Osijeku i Poreču.

U Gradskom vrtu domaće odbojkašice drže ključeve za osvajanje četvrtog mjesta. Računica je jasna, u regionalnom derbiju protiv Nove Gradiške treba osvojiti tri boda.

- Lakše reći nego ostvariti, jer igramo protiv ekipe koja je prije tjedan dana također bila u igri za osvajanje četvrte pozicije. Svakako da je pozitivno što sami odlučujemo o plasmanu, znači da ako odradimo posao kako treba, rezultat iz Istre neće imati utjecaja - naglašava trener Dario Fančović, koji će u slavonskom derbiju na raspolaganju imati igračice koje je koristio i u dva prethodna ogleda.

- Bilo je manjih zdravstvenih problema, nekoliko treninga propustile su Šimunec i Matković, ali one će biti u kadru - kratko će trener Osijeka, koji računa i na pomoć “sedmog igrača”. Utakmica je od velike važnosti, stoga i podrška s tribina može pomoći u ostvarenju željenog rezultata i plasmana.

Svoje želje imaju i gošće, koje više nisu u igri za “četvorku”, ali to ne znači da iz Gradskog vrta žele otići praznih ruku. Nova Gradiška je prije tjedan dana igrala slavonski derbi protiv Vukovara, koji je dobila nakon pet setova. Da se uzeo i treći bod, ostali bi i teoretski izgledi za četvrto mjesto.

- Bili smo blizu, ali smo u prethodne tri utakmice osvojili samo dva boda i pritom smo prije dva tjedna izgubili kod Poreča. Utakmica kod Osijeka nema važnost glede plasmana, ali u igri su važni bodovi. U nekom raspletu oba kluba mogu u drugu skupinu, a tada bi se prenosili bodovi iz međusobnih ogleda, koji su u pravili dosta izjednačeno. Pritisak je ipak na domaćinu, a mi nemamo namjeru olakšati mu posao - kaže trener Nove Gradiške, Damir Runjaš.

Dvoboj Osijek i Nove Gradiške počinje u 19.30 sati, pola sata ranije u akciju kreću Poreč - Mladost (Zagreb), stoga će se u Gradskom vrtu pratiti i rezultat SRC Veli Jože. Vukovar će u nedjelju (18) ugostiti Kaštelu DC, a istog dana igraju Marina Kaštela - Rockwool (Rovinj).

Nino BENČINA
“Mursaši” u Karlovcu

Kod odbojkaša u Superligi nema dvojbi oko plasmana. Mursa-Osijek drži treću poziciju, a očekuje se da nove bodove uknjiži i u nedjelju (17 sati) na gostovanju u Karlovcu. Domaćin još nema pobjedu ove sezone, Osječani se trebaju potruditi da tako i ostane. Odbojkaše s Drave čeka još i odrađivanje zaostalog susreta 12. runde, a kod zagrebačke Mladosti gostovat će u srijedu, 22. veljače (18). U 14. kolu još se sastaju: Centrometal (Črečan) - Sisak, Mladost (Z) - Šibenik 91 i Mladost Ribola Kaštela - Rijeka. N.B.

Možda ste propustili...

ODBOJKAŠI MLADOSTI STIGLI NA KORAK DO OBRANE TITULE

Mursa prekasno proigrala na Savi

RUKOMETAŠI OSIJEKA GOSTUJU KOD DUBRAVE

Učiniti sve da se izbjegne najgori mogući scenarij

VRATIO SE OPTIMIZAM NA OPUS ARENU

Zekićeve zamisli počele donositi igru i rezultate

Najčitanije iz rubrike