Regija
ZAMJENA RASVJETNIH TIJELA

Bolje osvijetljeni prilazi županjskoj školi
Objavljeno 14. veljače, 2017.

ŽUPANJA - Prilazi OŠ Ivana Kozarca, iz Aleje Matice hrvatske i školskog prolaza koji vodi od ulice Veliki kraj do škole, u večernjim satima sada su puno bolje osvijetljeni. Iz gradske uprave reagirali su na pritužbe građana koji su se žalili na vrlo slab učinak javne rasvjete jer je dio Aleje Matice hrvatske, na potezu od Optike Šarić pa do ljekarne Doma zdravlja, bio loše osvijetljen i najvećim dijelom u mraku.

- Pustili smo u pogon pet novih stupova LED rasvjetnih tijela. Naime, 'ledice' jednog njemačkog proizvođača koje smo testirali na malim stupovima u Aleji Matice hrvatske pokazale su se kao loše rješenje jer su i staza i cesta i parkiralište bili mračni. Bilo je osvijetljeno samo desetak metara lijevo i desno od rasvjetnog tijela. Sada smo ih zamijenili i postavili nove žarulje koje svjetlost bacaju i naprijed i natrag. Podigli smo rasvjetne stupove i sada je taj dio Aleje Matice hrvatske odlično osvijetljen i staza je potpuno vidljiva - pojašnjava pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, prostorno uređenje i geodetske poslove grada Županje, Damir Parmać. Šest novih LED rasvjetnih tijela postavljeno je i u školskom prolazu, od ulice Veliki kraj do OŠ Ivana Kozarca, čime je taj cijeli blok, kojim prolaze brojni učenici, dobio kvalitetnu rasvjetu.

Ovih bi se dana konačno trebalo stati na kraj i bahatim vozačima. Naime, Grad je prije nekoliko mjeseci kod škole uredio parkiralište s visokim rubnjakom, koje automobili ne mogu prijeći i onemogućio im parkiranje pokraj školske dvorane. Time je između parkirališta i dvorane dobivena slobodna površina kojom učenici mogu sigurno, bez doticaja s automobilima, doći do škole i vraćati se kućama. Ali vozači su sada uzurpirali nogostup koji od pješačkog prijelaza iz Ulice dr. Franje Račkog vodi do novouređenog prilaza školi. U Gradu su im odlučili doskočiti postavljanjem prometnih stupića uz stazu koja vodi uz školsko igralište i s druge strane ceste, uz zelenu površinu kod Doma zdravlja, i na taj način onemogućiti parkiranje vozila. Parmać očekuje da će im Cesting ovih dana isporučiti naručene stupiće kojima će zaštititi pješake i stati na kraj nesavjesnim vozačima.M.Lešić Omerović

Možda ste propustili...

POBIJEDILI NA DRŽAVNOM PRVENSTVU 2. LIGA - MUŠKI

Maksim u 1. ligi kuglanja za gluhe

ORAHOVAČKA LOVAČKA UDRUGA ‘’VEPAR’’ NAPOKON IMA SVOJ DOM

U lovačkom domu žele urediti šest soba s 12 do 15 ležaja za inozemne lovce

Najčitanije iz rubrike