Osijek
SJEDNICA SENATA

U kampusu će se graditi još sedam novih objekata
Objavljeno 1. veljače, 2017.

U vijećnici Rektorata održana je 4. sjednica Senata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u akademskoj 2016./2017. godini. Tom prigodom razmatrane su i usvojene ukupno 22 točke dnevnog reda.

Sadašnjim i budućim studentima i široj javnosti zasigurno će najzanimljivija biti informacija da je Senat donio odluku o dodjeli na korištenje lokacija u Sveučilišnom kampusu za potrebe ukupno sedam sastavnica Sveučilišta u Osijeku. To su: Pravni fakultet, Poljoprivredni fakultet, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, Ekonomski fakultet, Odjel za kulturologiju te Umjetnička akademija.

- Ova je odluka donesena sukladno planu da Sveučilišni kampus preraste u pravo središte akademskog života u Osijeku. Svim navedenim sastavnicama Sveučilište je zemljišta za gradnju budućih novih objekata te osiguravanja još kvalitetnijih prostora za izvedbu nastave i znanstvenoistraživačkih projekata, dodijelilo na korištenje bez naknade - naglasio je rektor, prof. dr. sc. Željko Turkalj. Osim toga, Ekonomskom fakultetu bez naknade na korištenje je dodijeljena nekretnina u Gundulićevoj ulici 10, koja se nalazi pokraj sadašnjih objekata Fakulteta.

Nadalje, članovi Senata prihvatili su ustroj i Elaborat o studijskom programu poslijediplomskog sveučilišnog studija Prehrambena tehnologija i nutricionizam na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu. Ovaj studij traje tri godine, a njegovim završetkom stječe se 180 ECTS bodova. Osim toga, prihvaćen je Elaborat studijskog programa preddiplomskog sveučilišnog studija Matematika i računarstvo na Odjelu za matematiku. I ovaj studij traje tri godine, njegovim završetkom stječe se 180 ECTS bodova, a izvedba počinje od iduće akademske 2017./2018. godine. Također, prihvaćeni su prijedlozi i elaborati studijskih programa tri nova diplomska sveučilišna studija na Umjetničkoj akademiji: Kostimografija (jednopredmetni i dvopredmetni), Scenografija (jednopredmetni i dvopredmetni) i Oblikovanje i tehnologija lutke (jednopredmetni i dvopredmetni). Sva tri studija traju po dvije godine, njihovim završetkom stječe se po 120 ECTS bodova, a izvedba počinje sljedeće akademske 2017./2018. godine. Na kraju su prihvaćeni prijedlozi izmjena i dopuna još nekoliko studijskih programa na Ekonomskom i Filozofskom fakultetu. I.K.

M. MELER PREDLOŽEN ZA DODJELU ZVANJA PROFESSOR EMERITUS

Na sjednici Senata Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera imenovano je i Povjerenstvo za razmatranje prijedloga i davanje mišljenja s prijedlogom za dodjelu počasnog znanstveno-nastavnog zvanja professor emeritus prof. dr. sc. Marcelu Meleru, redovitom profesoru u trajnom zvanju u mirovini Ekonomskog fakulteta.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike