Osijek
KAMO ĆE OSJEČANI ZA VALENTINOVO?

U ponudi toplice po 600
i Dubai za 6000 kuna
Objavljeno 20. siječnja, 2017.

Iako do Valentinova ima još gotovo mjesec dana, za Dan zaljubljenih, koji se obilježava 14. veljače, osječke turističke agencije pripremile su atraktivne aranžmane. U ponudi su hrvatske toplice i europske metropole, a nude se i putovanja u egzotične destinacije.

No, interes Osječana za ove aranžmane slabi posljednjih nekoliko godina. Potvrđuje nam to Nataša Šegavčić, prodajni agent u osječkoj poslovnici Kompas Zagreb, i dodaje: “Imamo u ponudi niz atraktivnih putovanja za Valentinovo, no svi su polasci iz Zagreba. Naime, prošle je godine bilo zainteresiranih Osječana, ali vrlo malo, tako da nismo mogli skupiti putnika za jedan autobus, a slično je i ove godine”.

Naša sugovornica ističe da ove godine Osječani za Valentinovo uglavnom biraju toplice, u koje idu vlastitim prijevozom. Riječ je o Tuheljskim toplicama, Toplicama Sveti Martin na Muri, Termama Olimia i Čatež u Sloveniji. Cijene aranžmana u toplicama kreću se od 550 do 700 kuna. Primjerice, dva dana u Tuheljskim toplicama, uz polupansion, jedno noćenje, masaže i kupanje, stoje oko 600 kuna, a u Olimiji 670 kuna. Od jadranskih destinacija najtraženija je Opatija. U ponudi su i putovanja za Valentinovo u Veneciju, po cijeni od 595 kuna, Toskana - Firenca stoji 1495 kuna, a Budimpešta 450 kuna.

Polazak iz Osijeka tradicionalno nudi agencija Panturist.

- U ponudi je aranžman Valentinovo u Budimpešti, a putuje se 11. i 12. veljače. Cijena tog dvodnevnog aranžmana s jednim noćenjem iznosi 440 kuna. Polazak je ispred Bille u 6 sati ujutro, a nakon dolaska planiran je razgled mađarske metropole. U dva dana obići ćemo sve značajnije znamenitosti Budimpešte, a u program smo uključili i slobodno vrijeme za naše putnike - kaže Mirela Vuk iz Panturista.

I u ostalim osječkim agencijama slična je ponuda. Tako u putničkoj agenciji Ortran nude putovanje u Veneciju s polaskom iz Osijeka po cijeni od 280 kuna. U cijenu je uključen razgled grada uz pratnju turističkog vodiča. Zanimljiva putovanja mogu se naći i na internetu, od europskih destinacija po cijeni od 700 kuna do Valentinova u egzotičnom Dubaiju za 6000 kuna.

Vesna LATINOVIĆ
VENECIJA - SINONIM ZA KARNEVAL

Za Osječane je Beč sinonim za adventsko putovanje, a Venecija za karneval. U agenciji Panturist pripremili su dva zanimljiva karnevalska putovanja u Veneciju. Riječ je o jednodnevnom izletu na koji se kreće u dva termina, 17., odnosno 24. veljače, a cijena je aranžmana 320 kuna. Uz to, na trodnevno putovanje s jednim noćenjem kreće se također 17. veljače, cijena je 690 kuna, a u Panturistu predlažu i izlet po otocima Lagune, Buranu i Muranu. Agencija APP turizam organizira putovanje na karneval u Rijeku 26. veljače, s polaskom iz Osijeka, u 5 sati ujutro, po cijeni od 195 kuna.

Možda ste propustili...

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

Najčitanije iz rubrike